Bjud far på middag – Take away

Bjud far på middag – men låt oss laga maten! Söndag den 8 november har vi tagit fram en meny som passar utmärkt för dig som vill skämma bort pappa lite extra. Boka i förväg direkt på vår hemsida och hämta maten på söndag förmiddag i vår reception.

Varmrätt

Långbräserad svensk oxkind med rotgrönsakspuré, rödvinssås och sockerärtor
200 kr per person

Dessert
Punschbrulée med färska blåbär
50 kr per person

Avhämtning den 8 november

10:30 och 11:30

 

Vardagslyx

Julbord – take away

Sigtunastiftelsens julhelg

Iris Bergcrantz & Matilda Voss Gustavsson

Denna helg gästas vi av den kritikerrosade sångerskan Iris Bergcrantz och författaren Matilda Voss Gustavsson som med sin aktuella reportagebok Klubben toppat bästsäljarlistorna under året. Välkommen till en kulturhelg med skön musik, spännande samtal och utsökta måltider i en unik atmosfär.

Helgens erbjudanden

Kulturhelgspaket

I kutlturhelgspaketet ingår entré till konsert och författarmöte, ankomstkaffe, fyrarättersmiddag, frukost, förmiddagskaffe och lunch samt boende.
Del i dubbelrum: 1 725 kr
Enkelrum: 1925 kr
Boka kulturhelgspaket 

Konsert med Iris Bergcrantz & Vindla Stringquartet lördag 21 november 20.30 
Boka konsert 150 kr

Författarmöte med Matilda Voss Gustafsson söndag 22 november 11.00
Boka författarmöte 75 kr

 

Iris Bergcrantz trio & Vindla stringquartet
Kritikerrosade Iris Bergcrantz besökte under våren Sigtunastiftelsen som en i gruppen Åkervinda. Nu återkommer hon som solosångerska med eget band. Nyligen släpptes hennes andra soloalbum Young dreams där hon skrivit och arrangerat för jazzkvartett och stråkkvartett. Musiken inspireras av 60-tals jazz, klassisk impressionism, folkmusik och experimentell pop. Iris har spelat på scener som Rochester International Jazz Festival, A-Trane, Berlin, samt turnerat runt om i Europa och blivit omnämnd i pressen som ”Ny svensk jazzsensation”, ”en av Sveriges, ja världens främsta jazzvokalister” och ”A force of nature”. Hennes trio består av Calle Brickman, piano, Anders Fjeldsted, bas och Andreas Fryland, trummor. Dessutom medverkar stråkkvartetten Vindla. Orädda tar sig kvartetten an allt från klassiska stycken till pop-stråk och skapar en naturlig mix av gammalt och nytt.
Vindla består av Caroline Karpinska, violin, Maria Bergström, violin, Elina Nygren, viola och Gerda Holmquist, cello.

Matilda Voss Gustavsson
Matilda Voss Gustavsson är kulturjournalist och krönikör på Dagens Nyheter och har uppmärksammats
för sina djuplodande porträtt av en rad kända svenskar. År 2016 tilldelades hon Publicistklubbens pris Guldpennan, som den yngsta vinnaren i prisets historia, med motiveringen: ”För att hon med språk och skärpa kommer under huden på både den hon porträtterar och sin tid.” 2015 debuterade hon som skönlitterär författare med den självbiografiska novellen Den här tidens lidanden i Bonniers litterära magasin Granta.
I samband med metoo-uppropet publicerade Matilda Voss Gustavsson 2017 ett banbrytande reportage i Dagens Nyheter om den så kallade kulturprofilen med koppling till Svenska Akademien. För den granskningen tilldelades hon Stora journalistpriset 2018 i kategorin Årets avslöjande.
Hennes reportage i Dagens Nyheter blev starten för en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att spricka. I sin bok Klubben fördjupar hon sin undersökning och skriver om tiden kring
publiceringen, den fällande domen mot kulturprofilen och om konflikterna i Svenska Akademien. Möt Matilda Voss Gustafsson i ett samtal med Dan-Erik Sahlberg, ett samtal om maktspel, genikult och övergrepp men
också om mod och personlig integritet.

Take away

Söndagsyoga & hotellfrukost

Förgyll helgen med en avslappnande morgonyoga och lyxig hotell frukost på Sigtunastiftelsen! Under tre söndagar i höst erbjuder vi ett yogapass som passar alla. Efter passet njuter du av en härlig hotellfrukost med nybakat bröd från vårt eget bageri.

Antalet deltagare är begränsat till 30 personer för att vi ska kunna säkerställa trygga avstånd mellan alla deltagare. Vi har yogamattor för utlåning men ta gärna med din egen.
Lokal: Stora salen
Yogaledare: Barbora Furskog

Yogapass: 8.30 – 9.15
Frukost serveras fram till 10.30

Pris 320 kr
Alla hotellgäster deltar utan kostnad och anmäler sig då till passet i vår reception.

Boka yogapass med frukost
Söndag 8 november 8.30 – 10.30
Söndag 6 december 8.30 – 10.30

Sigtunastiftelsens klassiska julbord

Varmt välkommen till Sigtunastiftelsens julbord, ett klassiskt julbord med julens alla läckerheter. Vi erbjuder även veganska rätter på julbordet. Du välkomnas med ett glas rykande glögg i vår vackra vinterträdgård och avslutar måltiden med ett generöst gottebord.
Passa gärna på att besöka Sigtuna under din vistelse. Staden bjuder på vackra julskyltningar och mysig julstämning längs hela Stora gatan.

Sittningar:
Onsdag-fredag: 18.00, 19.00
Lördagar: 13.00, 18.30, 19.30
Söndagar: 12.30, 13.30

Priser:
Onsdag – torsdag 545 kr vid förbokning & betalning online / 595 kr betalning på plats
Fredag – söndag 645 vid förbokning & betalning online / 695 kr betalning på plats
Barn 0 – 3 år gratis
Barn 4 – 12 år 300 kr

 

Boka julbord direkt online

Lördag 28 november kväll

söndag 29 november 1:a advent

Onsdag 2 kväll

Torsdag 3 kväll

Fredag 4 kväll

Lördag 5  lunch

Lördag 5 kväll

Söndag 6  lunch

Onsdag 9  kväll

Fredag 11 kväll

Lördag 12 lunch
Lördag 12 kväll – fullbokat

Söndag 13 lunch

Måndag 14 kväll

Onsdag 16 kväll
Torsdag 17 kväll

Fredag 18 kväll

Lördag 19 lunch
Lördag 19 kväll

Söndag 20 lunch

Julafton 24 dec 14.00 & 16.00 

 

 

Restaurang

Njut av vällagad mat och goda drycker i en vacker och avkopplande miljö, endast 5 minuters promenad till Stora gatan i Sigtuna.

A la carte måndag – lördag 17.00 – 21.00.

Affärslunch vardagar från 12.00. Under november månad har vi dagens lunch som take away.  Passa även på att köpa nybakat bröd och andra bakverk när du har vägarna förbi!

Vi rekommenderar att göra en bordsbokning innan ankomst till restaurangen.
08 592 589 05 (restaurangen)
08 592 589 00 (växel)
[email protected]