Nåd

Bokningen öppnar så snart det är möjligt utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

I Refugiet på Sigtunastiftelsen erbjuds retreater med tystnad, meditation och avspänning. Rum för tankar, tro och längtan – och för att bara vara. Under retreaterna serveras fisk/skaldjur och vegetarisk kost. Du bor i enkelrum och antalet deltagare är begränsat till max 16 personer.

Under denna retreat utforskar vi våra inre bilder och tar del av skapandets och rörelsens helande kraft genom bildskapande, meditation i rörelse och cirkeldans.

Retreatledare: Elisabet Jansson, dans- och retreatledare och Britt Dahlbom Cullberg, bildterapeut och retreatledare.

Nära

Bokningen öppnar så snart det är möjligt utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

I Refugiet på Sigtunastiftelsen erbjuder vi en klassisk retreat med tystnad, meditation och avspänning. Rum för tankar, tro och längtan – och för att bara vara. Under retreaterna serveras fisk/skaldjur och vegetarisk kost. Du bor i enkelrum och antalet deltagare är begränsat till 16 personer.

Retreatledare: Kerstin Dillmar, kaplan och Lars Björklund, präst och själavårdare.

Nu

Vi öppnar bokningen så snart det är möjligt utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

I Refugiet på Sigtunastiftelsen erbjuds en klassisk retreat med tystnad, meditation och avspänning. Rum för tankar, tro och längtan – och för att bara vara. Under retreaterna serveras fisk/skaldjur och vegetarisk kost.
Retreatledare: Kerstin Dillmar, kaplan och Lars Björklund, präst och själavårdare.

Andakter

Meditationer – inställt tillsvidare

Retreat

Retreater & Samtal

Sigtunastiftelsen är en plats för stillhet och eftertanke. En retreatplats dit man kan dra sig tillbaka för personlig återhämtning och själavård, för reflektion och inspiration. I Sigtunastiftelsens Refugium som betyder just tillflyktsort, anordnas retreater under några veckoslut höst och vår, en ordnad stillhet med en lugn dygnsrytm, meditationer och gemensam tystnad. Som deltagare bor man i enkelrum – en avskildhet som bidrar till att deltagaren i lugn och ro får utrymme för sina tankar utan krav eller förväntningar.

Under terminstid anordnar vi även samtalskvällar, kvällsgudstjänster och meditationsstunder där alla är välkomna.

Och varje torsdag morgon mellan 8.00-8.20 börjar vi dagen med öppen meditation i Kryptan, Sigtunastiftelsens stilla rum. Under rådande omständigheter har vi begränsat antalet deltagare till 12 personer.
Vid förfrågningar vänligen kontakta program@sigtunastiftelsen.se eller 08 592 589 85