Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Niklas Ekdahl och Roland Paulsen – Att må dåligt tillsammans

Psykisk ohälsa som samhällsproblem

Den ökade psykiska ohälsan diskuteras ofta som en fråga om bristande resurser i vården och dålig tillgång på terapi. Under denna eftermiddag breddar vi diskussionen om varför så många mår så dåligt, genom att lyfta fram sociologiska och kulturella perspektiv. Sociologen Roland Paulsen utgår från sin bok Tänk om – en studie i oro och journalisten och författaren Niklas Ekdal talar utgående från sin egen berättelse i boken Hur jag dog från 2016 och hans aktuella bok Hur vi levde, där klassiska dygder och dödssynder får belysa vårt samhälle. Sedan följer ett samtal mellan de två som modereras av Kerstin Dillmar.
Medverkande: Roland Paulsen, sociolog, debattör och författare; Niklas Ekdal, journalist, författare och tidigare politisk redaktör på DN; Kerstin Dillmar, kaplan på Sigtunastiftelsen

Lokal: Sigtunastiftelsens bibliotek

Sigtunastiftelsen har i 100 år varit platsen för samtal som förs i kretsen kring medarbetare, samarbetsparters, inbjudna gäster och andra intressenter – ett kontinuerligt och eftertänksamt samtal som med grundarnas ord skulle kunna beskrivas som ”gränsöverskridande dialog”. Det tar sin tid att bygga upp ett gynnsamt samtalsklimat. I vår tid, som präglas av ett snabbt informationsflöde och en massmedial snuttifiering, är det nödvändigt med motvikter. Sigtunastiftelsen har varit – och vill vara – en sådan motvikt. Idag kanske mer än någonsin hopar sig det offentliga livets frågor inom en rad områden, och kräver en alltmer eftertänksam dialog. Vi vill därför vid några tillfällen erbjuda en plattform för den eftertänksamma och initierade dialogen mellan två personer som vill samtala kring frågor som känns angelägna för dem.

Information

Datum:
15 oktober, 2022
Tid:
15:00 - 16:30
Pris:
SEK80
Adress:
Sigtunastiftelsens Bibliotek
Sigtunastiftelsen Bibliotek, Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang