Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bertil Åhreus – måleri

Vernissage lördag 20 oktober 13 -16

 

Bertil Åhréus har ett tydligt eget uttryck där han med grova penseldrag och riklig färg skapar ett laddat måleri. Inte sällan med inspiration från fjällen, den norrländska höstpaletten och hembygden i Jämtland. Han jobbar ofta med flera målningar samtidigt och gärna utomhus i trädgården där färgen kan torka i solskenet. Olika intressen har under åren speglats i måleriet. Dans, rörelse och idrott spelade en period stor roll och efter husköp i Skåne började han måla kor. Naturen, fjällen och vidderna är dock ett ständigt återkommande tema.
1956 flyttade Bertil Åhréus från Kallbygden i Jämtland till Kiruna där han började arbeta som bildlärare. 1963 fick han tjänst vid SSHL och kom under årtionden att undervisa i konst samt inspirera Sigtunaeleverna till skapande. Bertil har ställt ut ett 40-tal gånger och har vid sidan av konsten en inte oäven erfarenhet som professionell utförsåkare.

”Landskapet är råmaterialet ur vilket jag ofta skapar mina bilder. En kombination av minnesbilder, skisser och fotografier som sätts ihop till målningar som sedan börjar leva sitt eget liv. Jag söker en slags laddning. En kraft i målningen. Hela tiden kommer det nya impulser, infall och nya lösningar, men jag släpper aldrig oljan. Den hör ihop med mitt måleri.”

Information

Börjar:
17 oktober, 2018
Slutar:
12 november, 2018
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang