Laddar Evenemang

Bilden av Hammarskjöld – Finissage

Välkommen till en fördjupande eftermiddag med Dag Hammarskjöld i fokus. I programmet ingår ett författarsamtal med Staffan Carlsson, finissage för fotoutställningen Bilden av Hammarskjöld med bubbel och kanapéer samt en föreläsning av brorsdotterdottern Caroline Hammarskjöld.

Program:

14.00 Författare Staffan Carlsson i samtal med Helle Klein, direktor på Sigtunastiftelsen
I Helgon och maktspelare. Dag Hammarskjöld som politiker tecknar Staffan Carlsson Dag Hammarskjölds politiska profil. Han reser frågan hur Hammarskjölds personlighet påverkade hans sätt att utföra sitt uppdrag, både i Sverige och som FN-chef. Han ger i boken också sin syn på Hammarskjölds andlighet och hur den hängde samman med hans politiska gärning. Staffan Carlsson har 40 år bakom sig i svensk utrikesförvaltning. Han har tjänstgjort vid UD i Stockholm och varit ambassadör i Budapest, London och Berlin.

15.00 Finissage för Bilden av Hammarskjöld med fika

16.00 Föreläsning av Caroline Hammarskjöld
Hör brorsdotterdottern Caroline Hammarksjöld berätta om människan Dag Hammarskjöld, från uppväxtåren, kortfattat om karriären och om vad som är aktuellt kring Dag just nu. Vad var det som formade människan Dag Hammarskjöld och hans värdegrund? Vi får höra om hur Dag Hammarskjöld uppfattade livet genom sin palett av intressen så som natur, fotografi, konst, litteratur och musik, men även om hur han ägnade mycket tid till att läsa om mystik och fördjupa sig i frågor om andlighet och olika livsåskådningar. Föreläsningen illustreras med bilder ur Hammarskjölds privata arkiv.

Information

Datum:
15 september
Tid:
14:00 - 17:00
Pris:
SEK200
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang