Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Diktomani – nytt datum 3:e februari

Bokrelease Alfonso Ambrossi

Programmet har flyttats fram till den 3 februari!

Diktomani är en mani att skriva dikter. Det är något som bara måste skrivas. Om man inte får skriva så dör verserna inombords, då blir diktarens silentium, ordets egen nekropol.

”Diktsamlingen är en kärleksförklaring till det skrivna ordet. Titeln Diktomani är ett uppfunnet ord av Ambrossi själv, som symboliserar det ständiga behovet av att läsa och skriva. Alfonso Ambrossi bjuder först in till en prolog där just enkelheten och vikten av att ransonera med det symboliska språket poängteras. Här iscensätts också samhällets tillkortakommanden i en kärleksfull hyllning till Karin Boye. De båda avsnitten Existentiella och Romantiska visar prov på Ambrossis förmåga, att gestalta det skuggspel som kan uppstå när livet drabbar en. Men där förnimmelsen av ljus alltjämt gör sig påmint. Under läsningen av Diktomani, finner jag, att det i varje betraktelse ryms ett universum.”
Ur Maritza Linds recension.

Skådespelerskan Ingela Karlsson, som läst in ljudboken, läser ur diktsamlingen och det blir ett samtal mellan författaren Alfonso Ambrossi och bibliotekschef Anders Claesson

Information

Datum:
3 februari, 2023
Tid:
15:00 - 16:00
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang