Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Författarmöte med Tomas Bannerhed

Kulturhelg på Sigtunastiftelsen 20 - 21 oktober

 

Tomas Bannerhed växte upp i småländska Uråsa och bor sedan mitten av 1990-talet i Stockholm. Han är fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap, statsvetenskap och sociologi och har arbetat som universitetslärare, utredare och redaktör. Hans skönlitterära debut Korparna utkom 2011 och tilldelades bland annat Augustpriset och Borås Tidnings debutantpris och filmatiserades 2017 i regi av Jens Assur.
Hösten 2015 gav han ut fågelprosasamlingen I starens tid tillsammans med fotografen Brutus Östling.
Den har också legat till grund för den uppmärksammade radioserien Bannerheds bevingade vänner i P1. År 2013 var Tomas författarstipendiat på Sigtunastiftelsen. Nu är han aktuell med Lugnet, en roman om begär och hämnd i ett Stockholm på tröskeln till det nya millenniet. Romanen handlar om Urban som just har fyllt trettio och flyttat från landet till staden med drömmar om ett nytt liv, kanske som författare eller dokumentärfilmare.
Men efter en misslyckad kärlekshistoria tar ensamheten över, han fylls av missmod och hat, drar sig undan människorna och börjar odla ett säreget intresse för fågelägg. Han hoppas att en ny förälskelse ska rädda honom tillbaka till livet, men hur ska han bli kvitt skulden över att han aldrig besvarade sin mammas brev? Möt Tomas Bannerhed i ett samtal med Sigtunastiftelsens programchef Dan-Erik Sahlberg.

 

Helgens erbjudanden

Författarmöte 50 kr
Författarmöte & lunch 225 kr
Helgpaket lördag – söndag, del i dubbelrum 1550 kr, enkelrum 1700 kr

I helgpaketet ingår entré till lördagens konsert ( Sebastian Stevensson & Asuka Nakamura) entré till söndagens författarmöte med Tomas Bannerhed, eftermiddagskaffe, fyrarättersmiddag, övernattning, frukost, förmiddagskaffe och lunch.

Information

Datum:
21 oktober
Tid:
11:00 - 12:00
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/