Laddar Evenemang

Hommage till Georg Riedel

Denna kväll är en hommage till en av våra mest mångsidiga och folkkära musiker – Georg Riedel (1934-2024). Vi får möta en kvintett begåvade jazzmusiker, vilka alla spelat med Georg Riedel de senaste åren. De spelar under kvällen i olika konstellationer och ger oss en bukett av musik från Georg Riedels senare jazzproduktion, men även hans klassiska låtar och sånger. Georg Riedel var aktiv och kreativ ända fram till hösten 2023, då hans Jiddischland framfördes på Fasching. Både Georg Riedel och hans döttrar Sarah och Channa har spelat på Sigtunastiftelsen vid ett flertal tillfällen och Georg har komponerat här. Vi vill på Sigtunastiftelsen denna kväll ge en hyllning till Georg Riedel och Musiken!

Kvintetten består av:

Channa Riedel, sångerska, kompositör och poet, spelar och skriver proggig jazz för sjumannaorkestern Beloveds och sjunger kabaretmusik i kvartetten Solidarity Songs. Hon medverkade med sång och text på skivan Georg Riedels Jiddischland som nominerades till årets barnmusik på Manifestgalan 2024 och under 2023 utkom diktboken Karlsbad. Hösten 2024 släpps Beloveds nya album Amen, amen, amen.

Mattias Ståhl, vibrafon, är en av Europas främsta på sitt instrument och har släppt flera skivor med sin egna trio Ståhls trio. Han har också spelat duo med Georg Riedel, med Loney Dear, Koop, Per Texas Johansson och barnkonserter – Jazz på Pippis vis – med Sarah Riedel, Viktor Skokic, Thomas Backman och Jon Fält liksom i många andra konstellationer. Han spelar regelbundet i Norge, främst jazzkvintetten I.P.A., liksom internationellt, inklusive i den Portugisiska stjärntrion Red Trio.

Johan Graden, pianist, improvisatör och kompositör, kan höras i många olika musikaliska sammanhang och förutom ensemblen Olägenheter, vars debutplatta utsågs till ”debut of the year” av The New York City Jazz Record 2018, kan han höras i trion Bakgrundsmusik med Per Texas Johansson och Konrad Agnas, Ale Möllers Xenomania och Lisa Långbackas Transformationer. Han har även samarbetat med Anne Sofie von Otter, Georg Riedel, Anna Järvinen, Sofia Karlsson och Ane Brun med flera.

Fredrik Ljungkvist, saxofon och klarinett, är en centralgestalt inom den svenska jazzmusiken och hans subtila och expressiva saxofonspel har imponerat på såväl publik som kritiker världen runt. Förutom det egna bandet Yun Kan 10 har han de senaste åren har samarbetat med artister som Atomic, Per ”Texas” Johansson, Lina Nyberg, Bobo Stenson, Lindha Kallerdal, Anders Jormin, Georg Riedel, Sten Sandell m.fl. och har också turnérat en hel del internationellt.

Pär-Ola Landin, bas, är en av de mest uppskattade jazzbasisterna i Sverige. Genom åren har han spelat med musiker som Karin Hammar, Per Texas Johansson, Josefine Lindstrand, Jonas Östholm, Rigmor Gustavsson, Fredrik Ljungkvist, Georg Riedel, Lena Willemark, Fabian Kallerdahl, Elin Forkelid, Mattias Ståhl, Jon Fält med flera och de senaste åren turnerat i Afrika, Asien och Amerika.

 

Den som önskar kan förboka middag i restaurangen innan konserten. Middagen serveras 17.30

Information

Datum:
4 oktober
Tid:
20:00 - 21:30
Pris:
SEK200
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang