Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

”I bästa mening oförsiktig”

En hyllning av Anita Goldmans författarskap i samband med hennes 70-årsdag

Anita Goldman har över fyrtio år bakom sig som yrkesverksam författare. Hon har skrivit ett tjugotal romaner och saklitteratur, vilka kretsat kring kvinnans ställning i kulturen, judiska texter och kultur, om krigets karaktär och kärnvapeneran och av relevansen för en andlig livshållning på en allt mer utsatt planet. Goldman har också varit en skarp och konsekvent kulturkritisk röst i dessa frågor i rikstäckande media som SR, Aftonbladet och Dagens Nyheter. 2020 utsågs hon till hedersdoktor i teologi vid Lunds universitet.

I en prismotivation till Albert Bonniersstipendiet 2009, skrev Klas Östergren: ”Anita Goldman är en i bästa mening oförsiktig författare. Hon bangar inte för svåra ämnen, riktigt obekväma frågor, konflikter som en slappare skribent gärna undviker för att de är oöverskådliga. Eller allmänt obehagliga. Som krigszoner. Goldman skildrar detta med auktoritet och trovärdighet. Goldman väcker respekt, och – den skräck som gärna sover, inbäddad i friktionslösa fiktioner.”

Medverkande: Marika Lagercrantz, Ulrika Knutson, Ylva Eggehorn, Joel Halldorf, Elise Einarsdotter, Agneta Pleijel, Natalie Lantz m fl.

Välkommen till en eftermiddag med jubilaren i centrum då olika sidor av Anita Goldmans författarskap presenteras.

Information

Datum:
14 maj, 2023
Tid:
14:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang