Laddar Evenemang

Invigning av Manfred & Ruth Björkquists bibliotek och arkiv

Välkommen till invigningen av Manfred och Ruth Björkquists bibliotek och arkiv. Det blir föredrag och samtal kring Manfred Björkquists bildningssyn och kristna humanism, teologi och filosofi utifrån bibliotekets litteratur och en utställning med unikt material från Ruth Björkquists arkiv. Medverkande föredragshållare meddelas senare.
Manfred och Ruths bibliotek och delar av deras arkiv kom till Sigtunastiftelsen våren 2019. Biblioteket och arkivet togs om hand från Manfred och Ruths sista bostad på Sigtunastiftelsen av sonen Erland efter Manfreds död 1985 och har sedan dess stått i Erland och Birgitta Björkquists villa i Vallentuna. Biblioteket och arkivet erbjöds av Birgitta Björkquist och förmedlades av barnen Cari, Jonas och Niclas. Biblioteket speglar framförallt Manfred Björkquists (1884-1985) bildningsgång från sin fil.lic. i pedagogik, filosofi och semitiska språk 1909 på Uppsala universitet, via studier i Jena och ett långt både intellektuellt och praktiskt liv på Sigtunastiftelsen och som biskop i Stockholms stift mitt i 1900-talets dramatiska samhällsutveckling.
Den nya arkivdelen från Vallentuna kompletterar det befintliga arkivet och innehåller inte minst viktiga delar av Ruth Björkquists (1894- 1973) arkiv, som speglar hennes liv som lärare och värd på Sigtunastiftelsen och under Manfred Björkquists biskopstid samt som biografiförfattare.

För allas trygghet kommer vi att begära vaccinationsbevis med QR-kod och giltig legitimation av alla besökare i samband med ankomst.

Information

Datum:
21 maj
Tid:
14:00 - 16:30
Pris:
SEK150
Adress:
Sigtunastiftelsens Bibliotek
Sigtunastiftelsen Bibliotek, Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang