Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jag vill skriva sant

Författarsamtal med Jesper Högström

Tora Dahls och Knut Jaenssons villa på Lidingö var det litterära 30-talets centrum. Tidens stora modernistiska författare var där, från Gunnar Ekelöf till Eyvind Johnson, för att samtala, skriva och festa. Vad ingen visste var att det samtidigt fanns en annan berättelse, ett kärleksdrama och en litterär dragkamp som skulle förbi hemlig även efter alla inblandades död.
Jesper Högströms uppmärksammade biografi Jag vill skriva sant: Tora Dahl och poeterna på Parkvägen, bygger på Tora Dahls dagböcker. Det är på samma gång ett triangeldrama, en litteraturhistorisk utforskning av en vital litterär tid och en intim skildring av en människas drivkrafter, av den inre kamp som skapar Tora Dahl som författare och människa. Tora Dahl skrev
hela sitt liv, men debuterade först 49 år gammal och hennes självbiografiska svit om 18 böcker är ett av de stora självbiografiska litterära verken i Norden, som bl.a. liknats vid Cora Sandels Alberte-svit.

Medverkande: Jesper Högström, författare, kritiker, översättare, i samtal med Astrid Bäckström, textilkonstnär, styrelseledamot i Gunnar Ekelöfsällskapet.

I samverkan med Gunnar Ekelöfsällskapet

 

Information

Datum:
19 februari
Tid:
14:00 - 15:30
Pris:
SEK80
Adress:
Sigtunastiftelsens Bibliotek
Sigtunastiftelsen Bibliotek, Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang