Laddar Evenemang

Keltisk skapelseandakt – sänds digitalt

Detta evenemang sänds digitalt via Sigtunastiftelsens kanal på YouTube

Länk för ta del av evenemanget

Den 1 februari firas varje år St Brigid på Irland, då våren och ljusets ankomst, naturen och allt nytt och levande lovsjungs. Idag kan vi kan få inspiration från den vördnad som den kristkeltiska traditionen har för naturen, den lokala förankringen och kreativitetens roll. Naturkänslan baseras på en Gudsnärvaro i naturen – ”tunna platser” – och denna helhetssyn knyter an till ett nutida ekologiskt synsätt, där en ny relation till naturen behöver upprättas. I år lyfts dansen, kreativiteten och ljuset i relation till naturen fram i kristkeltisk anda, genom dansaren Kajsa Franke i Sigtunastiftelsens vackra utomhusmiljö.

Under medeltiden var St Brigid från Kildare i Irland ett viktigt helgon i stora delar av Europa, även i Sverige. Olof Skötkonung sägs ha döpts I St Brigidkällan i Husaby och den Heliga Birgitta fick sitt namn efter St Brigid. Idag har St Brigid aktualiserats som en andlig resurs för bade miljöfrågor och social rättvisa, kvinnofrågor och konstnärlig kreativitet.

Programmet är kortare i år (ca 30 min) och genomförs utomhus i Friluftskyrkan och Rosenträdgården. Vi bjuder på varm äppelmust. Medverkande: Kajsa Franke, dans, Dan-Erik Sahlberg, musik, Helen Kavanagh Berglund, tal, Anders Claesson, poesi.

I samverkan med Nya Omställning Sigtuna

 

Information

Datum:
31 januari
Tid:
16:00 - 16:30
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/