Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert med Anna Ihlis och Hanna Enlöf

Anna Ihlis och Hanna Enlöf har spelat ihop i många år och tack vare musiken har en stark vänskap tagit form. Genom att varva bådas låtmaterial bjuds vi på en varm, avskalad och nära musikupplevelse med vänskap i centrum.

Anna Ihlis har under den senaste tiden förknippats varmt med poeten Erik Axel Karlfeldt efter att hon tonsatt hans dikter i det hyllade albumet “Avskedet 1864-2018”. Med en närvaro och ett berättande som är få förunnat når Annas röst djupt i lyssnaren, något som löper som en röd tråd genom alla de sex albumen hon släppt genom sin långa musikaliska karriär. 2021 släpptes hennes senaste album “Det ömmaste ord” som är inspelat tillsammans med Dalasinfoniettan och innehåller några av hennes Karlfeldt-tolkningar i kritikerrosade arr för symfoniorkester.

Hanna Enlöf är för de flesta mest känd genom duon Good Harvest som under de senaste åren blivit ett självklart namn på den svenska musikhimlen där de synts flitigt i såväl TV som på livescener runt om i världen. Hanna släppte under 2021 sitt första soloalbum ”BareBones” och visade därigenom att hon står starkt på egna ben. 2023 släppte hon sitt andra soloalbum ”Solitude”. Med ett mästerligt gitarrspel, hennes trygga, varma röst och ett gripande låtmaterial visar Hanna på en melodisk och harmonisk mognad som man sällan möter i dagens musikaliska landskap.

I samverkan med Karlfeldtsamfundet

 

Information

Datum:
13 oktober, 2023
Tid:
19:45 - 21:00
Pris:
SEK100
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen Evenemang
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
www.sigtunastiftelsen.se

Relaterade Evenemang