Laddar Evenemang

Kontemplativ eftermiddag – Johannesvägen med Eric Schüldt och Vilma Luostarinen

Välkommen på en halvdagsretreat i Sigtunastiftelsens Refugium där vi i stillhet utforskar aposteln Johannes väg.

Det finns en kyrka gömd inuti kyrkan. Det är den osynliga kyrkan som uppenbaras enbart för den som söker.

Det handlar om de två apostlarna Petrus och Johannes. Petrus är den synliga kyrkan – dogmerna, liturgin, hierarkin och katedralerna. Johannes är på många sätt Petrus motsats. Det är mystikernas väg, poesin och hjärtats väg, med Johannes nära relation till Maria i centrum.

Både Petrusvägen och Johannesvägen behövs, de kompletterar varandra så som huvudet kompletterar hjärtat. Men just i vår tid, med en så tydlig skepsis mot det traditionella kristna språket kan Johannes öppna en oanad dörr. För Johannes var lärjungen som Jesus älskade, som vilade sitt huvud mot mästarens bröst och hörde Jesu hjärta slå.

Den som vandrar längs med Johannesvägen söker efter just de hjärtslagen. Det är en innerlig, mjuk väg, längs med för ögat osynliga stigar.

Programmet inleds med fika och avslutas med gemensam middag och samtal. Däremellan stiger vi in i tystnaden och får ta del av föreläsningar, musikmeditation och tidebön. Eftermiddagen leds av Eric Schüldt, programledare och kulturjournalist, och Vilma Luostarinen, Sigtunastiftelsen

Information

Datum:
6 oktober
Tid:
13:30 - 18:30
Pris:
SEK750
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang