Laddar Evenemang

Weekendpaket kulturhelg 1-2 mars – Tema: Mannen

Börja helgen på Sigtunastiftelsen! Vi inleder med middag och konsert på fredag kväll, fortsätter med författarmöte lördag förmiddag och avslutar dagen med vernissage, konstnärssamtal och Afternoon Tea.

Temat denna helg är Mannen, något som präglar hela helgens kulturprogram. Chapter 2, Nils Landgren och Johan Norberg inleder helgen med en jazzkonsert. Under lördagens författarmöte återkommer Johan Norberg i ett samtal med Joachim Berner. Helgen avslutas med att konstnären Maria Friberg visar fotografier från utställningen Nästan Där, följt av ett panelsamtal tillsammans med Gunnar Ardelius.

I kulturhelgspaketet ingår biljetter till helgens kulturprogram, trerätters middag, frukost, lunch och Afternoon Tea. 

Del i dubbel 2495kr. Boka tidigt-rabatt 2390 kr ( Gäller till och med 31/1)
Enkel 2745 kr. Boka tidigt-rabatt 2640 kr. ( Gäller till och med 31/1) 

BOKA HÄR

Konsert Chapter 2

Fredag 20.00 1 mars 20.00
Nils Landgren och Johan Norberg har en fingertoppskänsla som gjort dem till två av Sveriges mest eftersökta musiker. Tillsammans är de duon som gör varje låt till sin egen. Var för sig har de lysande karriärer. Trombonisten och sångaren Nils Landgren är med grupperna Funk Unit och 4Wheel Drive en stadig gäst på Europas konserthus och jazzklubbar. Gitarristen och producenten
Johan Norberg har ett cv som rymmer så vitt skilda namn som Jonas Knutsson, Eva Dahlgren, Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund, Sven-Bertil Taube och Svante Thuresson. Här möts de två i sin gränslösa kärlek till jazzen, soulen och popen.

Författarmöte Joachim Berner & Johan Norberg
Lördag 2 mars 11.00
Joachim Berner och Johan Norberg kommer från helt olika håll i livet, men har mötts i en strävan om att förstå vår tid, sin ålder och göra det bästa av det. I boken Alla dessa dagar som kom och gick skildrar de den tredje åldern. Tiden mellan 55 och 70 år, då man inte gammal, men inte heller ung. De stora projekten med familj och arbete är avklarade för de flesta, och livet övergår i en ny fas. Det kan vara dags att koppla nya grepp på gamla tankebanor. Vad ångrar vi, vad saknar vi och vad drömmer vi om? Hur sköter man en kärleksrelation och hur tar man hand om gammal och
ny vänskap? Med åren kommer också nya perspektiv på lycka, bekräftelsebehov, skilsmässor, andlighet och inte minst hälsan. Joachim Berner har under många år varit verksam i tidningsbranschen, bland annat som chefredaktör för DN och Expressen. Han är idag aktiv som företagare och författare. Johan Norberg har en bakgrund som gitarrist, kompositör och musikproducent. Han är numera skribent och redaktör inom förlagsvärlden.

Nästan Där – Konstnärssamtal Maria Friberg
Lördag 2 mars 14.00 – 14.45
Maria Friberg är en av våra mest hyllade konstnärer. Hon arbetar främst med fotografi och video och har i sitt konstnärskap utforskat makt, maskulinitet och människans relation till naturen. Maria Friberg är aktuell med utställningen Nästan Där på Thielska galleriet. Denna eftermiddag visar hon bilder från utställningen och delar sina tankar om vad hon vill förmedla.

Panelsamtal Maria Friberg & Gunnar Ardelius
Lördag 2 mars 15.00
Författaren Gunnar Ardelius är aktuell med boken Ingenmansland: Om män relationer och den stora tomheten. Han har debatterat manlighetens utmaningar och konstaterat att tiden är inne för mannens intima bekännelser i den svenska litteraturen. Du möter honom i ett samtal med konstnären Maria Friberg, aktuell med utställningen Nästan Där. Samtalet leds av Sigtunastiftelsens direktor Helle Klein.

 

Del i dubbel 2495kr. Boka tidigt-rabatt 2390 kr ( Gäller till och med 31/1) 
Enkel 2745 kr. Boka tidigt-rabatt 2640 kr. ( Gäller till och med 31/1) 

 

Information

Börjar:
1 mars 15:00
Slutar:
2 mars 17:00
Pris:
SEK2390
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang