Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kulturhelg Lill Lindfors & Charlotte Rørth

Weekendpaket med helpension 13 - 14 april

Välkommen till vårens andra kulturhelg på Sigtunastiftelsen, en helg där du verkligen kan koppla av och uppleva musik, författarsamtal och härliga måltider i en varm och rofylld atmosfär. Denna helg gästas vi av Lill Lindfors, en av Sveriges mest populära artister, och författaren Charlotte Rørth, aktuell med boken  Jag mötte Jesus. En motvilligt troendes bekännelser.

I kulturhelgspaketet ingår entré till konsert och författarmöte, ankomstkaffe, fyrarätters middag, övernattning, frukostbuffé, förmiddagskaffe och lunch.

Priser: Del i dubbelrum 1650 kr / person, enkelrum 1800 kr

 

Mer om Lill Lindfors

Hela Sverige har ett slags relation till Lill Lindfors och hela Europa tappade hakan, när Lill tappade kjolen i Melodifestivalen 1985 – Lill med sin magiska och sensuella utstrålning, som det är svårt att värja sig mot. Lill tillhör som bekant en av Sveriges ”bredaste” och absolut populäraste artister och det bevisar hon i den här konserten, som består av bland annat latinmusik, kända standardlåtar, musik från egna skivor och mycket humor. På Sigtunastiftelsen framträder hon med gitarristen Mats Norrefalk.

 

Mer om Charlotte Rørth

Charlotte Rørth (f 1962) var inte en religiös eller andlig sökare, när Jesus bokstavligen visade sig för henne och talade till henne i en landsortskyrka i Úbeda i Spanien. Erfarenheten kom som en mental och fysisk blixt och tvingade henne att ta sitt moderna rationella liv i beaktande. I boken Jag mötte Jesus. En motvilligt troendes bekännelser berättar Charlotte Rørth hur hon, som ateist och kritiskt granskande journalist plötsligt drabbas av det starka mötet med Jesus och hur hon hanterar upplevelsen efteråt: Kunde det vara epilepsi? Stress? Lika intressant är att se hur omvärlden reagerar när hon berättar om sin upplevelse. Helt plötsligt ses hon, som tidigare ansetts som så rationell, skarp och begåvad som en skör, hopplös excentriker. I boken, som utkom i Danmark 2015 och blev en oväntad bestseller, tar Charlotte läsaren med på en resa tillbaka i litteraturen och historien om den historiske Jesus, och där berättas också om när hon besöker forskare inom medicin och psykiatri, präster och andliga guider för att hitta kunskap och förståelse kring vad hänt henne.
Möt Charlotte Rørth i ett samtal med Sigtunastiftelsens programchef Dan-Erik Sahlberg. Ett samtal om den personliga, existentiell berättelsen, om tro och tabu i Skandinavien, där religiösa upplevelser och erfarenheter ses som något av de mest privata – definitivt något att hålla för sig själv om man vill undvika att bli sedd som psykiskt obalanserad eller komplett galen.

Information

Börjar:
13 april, 2019 15:00
Slutar:
14 april, 2019 14:00
Pris:
SEK1650
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
+ Google Map
Telefon:
08 592 589 85

Relaterade Evenemang