Laddar Evenemang

Make democracy great again – Film och samtal

Tv-mannen, journalisten och författaren Jan Scherman har ägnat sitt liv åt att försvara demokratin. Under sin livstid har han sett hur människor har fått ökat inflytande och hur murar rivits. Men utvecklingen stannade av och när Scherman nu ser hur världens demokratier försvagas är hans oro monumental.
I filmen Make democracy great again visar han ett samhälle där missnöjet breder ut sig och där polariseringen mellan människor växer. Ett samhälle där hat och direkta hot mot journalister och politiker blir allt vanligare. Det är en mörk verklighet som skildras, men också en strimma av hopp när människor går samman för att påverka och kämpa för förändring. Make democracy great again, är en dokumentär med fokus på en av vår tids stora frågor. Kommer demokratin att överleva?

Filmen har premiär under hösten och visas på biograf Gröna ladan i Sigtuna den 17 oktober. Då medverkar också filmens ciceron och producent Jan Scherman och Sigtunastiftelsens direktor Helle Klein i ett samtal om hotet mot demokratin.

Programmet bokas via Gröna ladans hemsida

https://boka.gronaladan.se/sigtuna

Information

Datum:
17 oktober
Tid:
19:00 - 21:00
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen Evenemang
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
www.sigtunastiftelsen.se

Relaterade Evenemang