Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Medmänskligheten och samhället

- om civilsamhällets insatser i samspel med det offentliga

Många far illa i vårt samhälle även om det är en stor grupp människor som har det bra. Vi trodde kanske att ”fattigdomen” var utrotad och att det bara var enstaka individer som fortfarande är hemlösa. Detta är tyvärr inte fallet. Och utöver detta har vi hela missbruks- och ensamhetsproblematiken.

Föreningen Ny Gemenskap har arbetat i 50 år sedan det första julfirandet 1968 och varit en viktig aktör i dessa frågor sedan starten. Som led i 50-års firandet ordnas ett offentligt diskussion seminarium på Sigtunastiftelsen kring dagens situation och vad som behöver göras åt den.

Medverkar gör en rad personer som har varit indragna i Ny Gemenskaps verksamheter under åren, men också mer allmänna samhällsdebattörer såväl från kyrkor som samhället i övrigt. En del av dessa personer är också skribenter i boken Medmänsklighet – vägar till en ny gemenskap som utkommer i slutet av augusti. Ansvariga för seminariet från föreningen Ny Gemenskap är Uno Svedin, professor i miljövetenskap i samspel med de två andra redaktörerna för boken Hans-Erik Lindström, präst, författare och Sven Erik Wånell, socionom. Medverkar gör även en av bokens medförfattare Ylva Eggehorn.

Sista anmälningsdag 22 nov

Dagens program

Information

Datum:
24 november, 2018
Tid:
10:00 - 16:00
Pris:
185 kr
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang