Laddar Evenemang

Monica Z – Christina Gustafsson & Carl Bagges Kvartett

Vi får lyssna till Christina Gustafsson, en av våra främsta jazzsångerskor, som ikväll med Carl Bagges namnkunniga kvartett lyfter fram Monica Zetterlunds ikoniska musik. Monicas musik arrangerades i många fall av Lars Bagge – Carl Bagges pappa, vars arrangemang Carl tagit fram och nu nytolkas.

Christina Gustafsson har sedan slutet av 1980-talet spelat med våra främsta jazzmusiker och gett ut tre egna plattor. 2012 fick hon Anita O’Day Priset som en av de främsta av Europas jazzsångare. Förutom sångerska är hon kompositör, arrangör, producent och pedagog. Hon sjöng tidigt med de namnkunnigaste svenska jazzmusikerna och flyttade sedan till New York för att studera 1994-1996 vid The New School for Jazz and Contemporary Music. När hon kom tillbaka till Stockholm fortsatte hon studera till sång / improvisationspedagog på Kungliga Musikhögskolan och har sedan dess varvat sin jazzkarriär med undervisning. Denna kväll spelar hon med Carl Bagges namnkunniga Kvartett: Carl Bagge, piano, Hans Backenroth, bas, Chris Montgomery, trummor, och Fredrik Lindborg, saxofon.

Carl Bagge är en av landets mest mångfacetterade jazzpianister. Han har förutom ett 20-årigt frilansande i ryggen och även tillsammans med Henrik Dorsin komponerat musiken till dennes uppsättning av Karl Bertil Jonssons Julafton, samarbetat med Georg och Sarah Riedel med musiken till Alfons och Emil i Lönneberga, samt under drygt 10 år turnérat internationellt, spelat in samt arrangerat för Isabella Lundgren. Sedan tio år leder han även Ekdahl/Bagge Big Band tillsammans med Per Ekdahl.

Saxofonisten Fredrik Lindborg är en av landets mest eftersökta jazzmusiker med ett uttryck hämtat från de stora jazztitanerna med ett stort, mustigt, idérikt och kraftigt svängande spel.

Basisten Hans Backenroth är med sitt hårdsvängande spel, varma sound och lyriska solon är en av de främsta basisterna i Skandinavien.

Chris Montgomery är en av Sveriges med aktiva och eftersökta jazztrummisar, som 2022 fick Sveriges främsta trumslagarpris av Föreningen Jazz i Alingsås: ”för sin känsla för sväng och sound i olika jazzmusikaliska sammanhang.”

Den som önskar kan förboka en trerätters middag i samband med biljettköp. Serveras från 17.30. 

Information

Datum:
15 november
Tid:
20:00 - 21:30
Pris:
SEK200
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang