Laddar Evenemang

Påskoratoriet Gud har inga andra händer än våra

Skärtorsdagen 28 mars

Påskoratoriet Gud har inga andra händer än våra sätter ljuset på vår tids utsatta med avstamp i Matteus 25: ”Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni tog hand om mig…” Påskoratoriet hade urpremiär i Gustav Vasa kyrka 2023 med manus av prästerna Sandra Signarsdotter och Johannes Svanerud och med musik av tonsättaren Emanuel Olsson.

– Vi ville inte göra ett vanligt påskspel. I stället har vi utgått ifrån hur omvärlden ser ut här och nu, säger Sandra Signarsdotter. Även om uppståndelsen är självklar för oss som rör oss i kyrkan, är det många som inte erfar den i sina liv. Den som lider är inte där, då måste vi ta ett steg tillbaka. Resultatet har blivit ett oratorium med nykomponerad musik av Emanuel Olsson, här framförd av fyra musiker, fyra sångare och två skådespelare som ger röst åt ett aktuellt livsöde.

Medverkande: Isa: Alica Tserkovnaja skådespelare, Aisha: Siri Fagerudd skådespelare, Jessica Bäcklund sopran, Christiane Höjlund alt, Love Tronner tenor, Ove Pettersson bas. Stråkkvartett under ledning av Conny Lindgren, violin, som bland annat spelar i Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna. Dirigent Emanuel Olsson, musiker och musikproducent. Scenografi: Tor Svae, konstnär och scenograf. Ljus och regiassistent: Dag Werle, skådespelare, koreograf och regissör. Regi: Ensemblen.

I samband med konserten erbjuds en tvårätters middag eller ostbricka.  Måltiderna förbokas som tillägg i samband med biljettköp.

Endast konsert 19.00 – Gratis inträde 
Konsert och tvårätters middag 490 kr. Serveras före konserten 16.45
Konsert & ostbricka 195 kr. Serveras efter middagen 20.00

Information

Datum:
28 mars
Tid:
19:00 - 20:00
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang