Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sånger i Rosa

Musikföreställning med Jeanette Meyer

 

Denna föreställning bygger på dikter som sammanfogats med sång, ackompanjerad av toner från piano och dragspel. En resa genom en stor diktarpersonlighet och hennes värld av mod, längtan, förtvivlan och hopp i skuggan av ett krig.

När Nelly Sachs var 15 år fick hon Gösta Berlings saga i present. Hon skrev då till Selma Lagerlöf och skickade sina egna sagor till henne. Med Selmas hjälp räddades också Nelly i sista stund ur Tyskland och kom till Sverige 1940. I föreställningen omtalas även andra författare och konstnärer som berikade hennes diktning. Hon hade bland andra kontakter med Gunnar Ekelöf liksom med Sigtunastiftelsen och dess dåvarande direktor Olov Hartman. Nelly Sachs tilldelades 1966 Nobelpriset i litteratur.

Jeanette Meyer är opera- och romanssångerska utbildad vid Operahögskolan. Hon har bl a tilldelats Jussi Björlings stipendium och har genom åren ofta hörts både i TV och radio liksom på operascener och konserthus över hela landet. Hon sjunger även judiska sånger, argentinsk tango och folkvisor.

Information

Datum:
10 oktober, 2018
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/