Laddar Evenemang

Utsträckta händer – Sanna Lindholm

”I ateljén pågår många samtal. Laserskuren MDF möter täljda detaljer. Yxade strukturer och detaljerat snidade ytor bekantar sig med mjuka, tunga, kroppsliga former från svarven. Konstruktioner av spillmaterial, olyckor och misstag, blyertsens flyktighet. Jag befinner mig i dialogen mellan material, metod och form, där ögats och handens närvaro är förutsättningarna. Ibland lämnar jag medvetet spår av processen för att skildra rörelse och föränderlighet, likt en del av skulpturens eget då, nu och möjliga framtid.”

Sanna Lindholm arbetar med skulptur i trä. Svarven spelar en central roll i hennes konstnärskap, men hon använder sig även av traditionella handverktyg så som kniv och bildhuggarjärn. Skulpturernas organiska, lekfulla former uppstår ur mötet mellan det cylindriska formarbetet och utforskandet av materialets natur. I hennes arbete har naturens rotation, svarvens produktion och träets cykliska energi starka band till varandra. I kontrast till svarvens direkthet söker hon sig genom handverktygen mot långsamhet och strävsamhet, efter känslan av att röra sig i allt större cirklar och längre cykler.

Trä som material har fascinerat Sanna Lindholm ända sedan barndomen. Dels utifrån sina fysiska egenskaper och möjligheter, dels utifrån att det bär på berättelsen om tid lagrat i sig. Trädets årsringar vittnar om hur tidsrymder både förgörs och synliggörs. En berättelse som kan avslöja trädets förutsättningar och förändringar genom tiden, dess förhållande till sina anlag och samtidigt, i varje nytt skott, en ny chans.

Sanna Lindholm (f. 1987 i Gävle) är konstnär som bor och verkar i Göteborg. År 2018 tog hon en masterexamen i Konsthantverk från HDK-Valand och har sedan dess visat sitt arbete i solo- och grupputställningar på exempelvis Trollhättan Konsthall, Galleri Not Quite, Galleri Cora Hillebrand, 3e Våningen, Konstepidemin och Detriti Gallery, Göteborg. Lindholm arbetar även med offentliga verk, exempelvis har hon skapat altarbordet Växtkraft till Nya vuxenpsykiatrin i Växjö samt Valurna till Mölndals Stadshus. Hennes arbete finns representerat i samlingarna hos Göteborg Konst, Falun kommun, Västra Götalandsregionen med flera.

Vernissage den 7 december kl. 14.00 – 16.00, konstnärssamtal kl. 14.30 i Kapellet.

Den som önskar kan förboka Afternoon tea i samband med anmälan.

 

Information

Börjar:
7 december 14:00
Slutar:
7 februari, 2025 17:00
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang