Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vad är att må bra? – INSTÄLLT

Forum för existentiell folkhälsa

Evenemanget är inställt!

Vårt land är ett av världens bästa länder att leva i. Ändå är psykisk ohälsa den orsak som anges för närmare hälften av våra sjukskrivningar. Vi vet också att många barn och unga har att kämpa med att de inte mår bra. Hur blev det så här? Har vi en brist på livsmening och sammanhang mitt bland vår materiella välfärd? Är vi för stressade och snurrar allt för fort? Och vad skulle behövas för att vi skulle må bra? Vi vill utforska hur ett fokus på existentiell hälsa skulle kunna ge fördjupning och utveckling – både för den enskilda individen och i gemenskap med andra. Den här dagen riktar sig till alla inom människovårdande verksamheter, skola, trossamfund, föreningsliv och andra intresserade som vill lära sig mer om psykisk hälsa och hur vi kan hjälpa varandra att må bra.

Medverkande:

Martin Rödholm – Med Dr och specialistläkare i psykiatri. Martin Rödholm arbetar bland annat med frågor om tvångsvård och självskadebeteenden för Uppdrag psykisk hälsa och Nära Vård inom Sveriges Kommuner och Regioner.

Fredrik Modéus – Biskop i Växjö stift, författare till flera böcker. Lyfter särskilt temat existentiell folkhälsa och vad det kan vara: ”Allt fler ser att människor som fysiskt och psykiskt är friska ändå inte mår bra. Det är något som fattas dem. En existentiell tomhetskänsla kan infinna sig mitt i en annars välfungerande vardag.”

Anders Rosengren – Läkare och författare till ”Hela livet: en läkares erfarenheter om hälsa, forskning och vardagens utmaningar”. Vad är det vi vill uppnå med alla hälsoråd? Anders talar om hälsoappar och existentiell hälsa.

Unga Tankar Om Musik – Kungl. Musikaliska Akademiens tankesmedja med unga ledamöter.

Emmy Algefors, Fashid Dahlir och och Klas Jättner medverkar med musikinslag samt med tankar om musikens roll för existentiell folkhälsa och hur musik kan bidra till välmående, ur en ung musikers perspektiv.

Arrangeras av Sigtunastiftelsen och Betaniastiftelsen i samverkan.

Pris: 1395 kr inklusive måltider

Information

Datum:
14 november, 2022
Tid:
09:30 - 16:15
Pris:
SEK1395
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang