Så anpassar Sigtunastiftelsen verksamheten efter gällande regler

Din trygghet är vår första prioritet och vi följer Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer med största noggrannhet. För att undvika smittspridning av covid-19 uppmanar vi även dig som gäst att endast besöka oss om du känner dig fullt frisk. Om du har några frågor eller funderingar inför ditt besök är du alltid välkommen att höra av dig.

 

Hotell
Under rådande omständigheter har vi skärpt våra städrutiner i samtliga lokaler. Vi uppmanar våra gäster att hålla avstånd och vi har handsprit tillgänglig i alla gemensamma utrymmen. För allas trygghet kommer vi att begära vaccinationsbevis med QR-kod och giltig legitimation av alla besökare i samband med ankomst.

Mer information om vårt hotell

Kontakt: 08 592 589 00 eller info@sigtunastiftelsen.se

Restaurang

Matsalen är möblerad med minst minst en meter mellan varje sällskap. Vi gör vårt yttersta för att inte skapa trängsel och under rådande omständigheter ber vi dig att alltid boka bord före ankomst så att vi kan välkomna er på bästa sätt. Endast sittande gäster tillåts i restaurang och bar. För allas trygghet kommer vi att begära vaccinationsbevis med QR-kod och giltig legitimation av alla besökare i matsalen.

Mer information om vår restaurang

Bordsbokning: 08 592 589 00 eller info@sigtunastiftelsen.se

Konferenser
Sigtunastiftelsen har många rymliga lokaler där vi anpassar möbleringen så gruppen ges möjlighet att hålla trygga avstånd. Vår största lokal Stora salen rymmer 80 personer med corona-anpassad möblering. Konferensgrupper räknas som slutet sällskap och där finns ingen fast övre gräns som berör Sigtunastiftelsens verksamhet. För allas trygghet kommer vi att begära vaccinationsbevis med QR-kod och giltig legitimation av alla besökare i samband med ankomst.

Mer information om vår konferensverksamhet

Konferensbokning: bokningen@sigtunastiftelsen.se eller 08 592 589 19

Kulturevenemang
För allas trygghet kommer vi att begära vaccinationsbevis med QR-kod och giltig legitimation i entrén till samtliga kulturevenemang. För programändringar hänvisar vi till respektive evenemang i vårt kalendarium.

Till kalendariet

För frågor och ytterligare information kontakta program@sigtunastiftelsen.se eller ring
08 592 589 85 måndag – torsdag 9.00 – 14.00 eller fredag 9.00 – 12.00

Retreater

För allas trygghet kommer vi att begära vaccinationsbevis med QR-kod och giltig legitimation av alla besökare i samband med ankomst.
Mer information om våra retreater

För frågor och ytterligare information mejla program@sigtunastiftelsen.se eller ring
08 592 589 85 måndag – torsdag 9.00 – 14.00 eller fredag 9.00 – 12.00

Andakt och meditationer
Sigtunastiftelsen välkomnar till middagsbön i kapellet vardagar 12.00 – 12.10.  Vår morgonmeditation i Kryptan är öppen torsdagar 8.00 – 8.20. Vi anpassar möbleringen för att skapa trygga avstånd. Om fler än 7 personer deltar i meditationen krävs uppvisande av vaccinationsbevis med QR-kod och giltig legitimation i samband med ankomst.

Bibliotek & arkiv
Biblioteket har  öppet måndagar 13 – 17 och onsdagar och torsdagar 10.00 – 17.00
Arkivet har öppet enligt överenskommelse. I biblioteket får max 45 personer vistas samtidigt.

Mer information om bibliotek och arkiv

Kontakt till biblioteket: bibliotek@sigtunastiftelsen.se eller 08 592 589 06
Kontakt till arkivet: klipparkiv@sigtunastiftelsen.se eller 08 592 589 09

Stalker

En författare och en vetenskapsman önskar nå Zonen. Myndigheterna har förklarat Zonen som en no-go zon och förseglat den. Deras guide – en man känd som en stalker – har en särskild relation
till Zonen. Den mystiska Zonen är en plats där många underliga företeelser sker och ett felsteg kan betyda döden. I en bunker i Zonens centrum sägs Rummet finnas, ett rum som sägs uppfylla alla ens innersta önskningar. I vår existentiella filmklassiker-serie, visar vi det visuella mästerverket Stalker av Andreij Tarkovskij. Stalker kom 1979 och är en sovjetisk allegorisk science fiction-film baserad på Arkadij och Boris Strugatskijs roman Picknick vid vägkanten från 1972. Stalker fick premiäråret pris i Cannes och har sedan blivit erkänd som en av de största klassikerna i filmens värld och rankas av British Film Institute som nr 29 på listan över ”50 Greatest Films of All Time”.

I samverkan med biograf Gröna ladan

Existentiell Filmfestival

Välkommen till Existentiell filmfestival, festivalen som sätter samtalet i fokus och där både allmänmänskliga och aktuella frågor diskuteras av inbjudna gäster och deltagande publik. Temat för årets festival är ”Alltid ensam, aldrig ensam” och några av de filmer som visas är Quo, vadis Aida?, The father, Nomadland, The man who sold his skin och Corpus Christi.

Medverkar gör bland annat Henrik Schyffert, Olle Carlsson, Zanyar Adami, Petra Carlsson, Christina Jeurling Birro och Mikael Kurkiala.

Existentiell Filmfestival Dalarna arrangeras i samverkan med Bilda, Högskolan Dalarna, Film i Dalarna och Sigtunastiftelsen

The Father

Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i sin egen värld av minnen och
föreställningar. The Father är en rörande och ögonöppnande skildring av åldrande och anhörigskap som inte liknar någon annan, med Anthony Hopkins och Olivia Colman i sina livs roller.
The Father (2020) har belönats med två Oscarstatyetter, för Bästa manliga huvudroll (Anthony Hopkins) och Bästa manus efter förlaga (Florian Zeller, baserat på hans egen pjäs). ”Filmen The Father gör något magiskt. Den löser upp gränsen mellan bioduken och salongen. Skakar om verkligheten så att jag som åskådare blir osäker på vad som egentligen händer. Vem är frisk och vem är sjuk, vem talar sanning och vem är förvirrad?”, skrev Sveriges radios Kulturnytt i sin recension.

I samverkan med biograf Gröna ladan

Greta

I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet. Frågan hon ställer till vuxenvärlden är: Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Under två år har filmaren Nathan Grossman följt henne, från tiden som ensam demonstrant på Mynttorget tills hon spände blicken i världens ledare och frågade: ”How dare you?” Dokumentärfilmen om Greta Thunberg hade premiär på filmfestivalen i Venedig 2020.

I samverkan med biograf Gröna ladan, Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden och Nya Omställning Sigtuna

Film

Välkommen till Sigtunastiftelsens filmkvällar, kvällar då du har möjlighet att se riktigt bra film som berör och då du dessutom ges möjligheten att ha ett gemensamt samtal efteråt med en särskilt inbjuden gäst. Några av våra filmkvällar sker i samverkan med biografen Gröna Ladan, en riktig härlig biomiljö med sköna biofåtöljer och högsta kvalitet på ljud och bild.