Existentiell Filmdag – digitalt evenemang

Välkommen till en digital och förhoppningsvis även fysisk filmdag den 23 april. Evenemanget streamas från Sigtunastiftelsen och görs i samverkan med Existentiell Filmfestival Dalarna. Om restriktionerna för publika evenemang lättar kommer vi att erbjuda biljetter för fysiskt deltagande på plats. Du som har anmält dig till digitalt deltagande kommer då att få förtur till dessa biljetter.

Med det existentiella samtalet i fokus vill vi under en dag diskutera filmens betydelse i människors liv idag tillsammans med intressanta gäster, aktuella filmer och aktiva filmskapare.

I priset 150 kr ingår Existentiell Filmdags digitala program samt visning av filmen Barn. Filmen Euphoria ingår inte i priset men kan ses via SF play eller Triart.

 

Dagens program

09.00 – 11.30 Filmen ”Barn”
Regi: Dag Johan Haugerud

 

11.30 – 13.00 Lunchpaus

 

13.00 – 14.00 Samtal om film som livstolkning

Medverkande:  Anna Takanen – skådespelare, regissör, författare, Tomas Axelson ­– docent religionsvetenskap, Högskolan Dalarna, verksamhetsledare, Interkulturellt utvecklingscentrum Dalarna, Wanda Bendjelloul – kritiker, författare, journalist, tv-producent

Moderator: Alf Linderman – direktor, Sigtunastiftelsen

 

14.15 – 15.15 Samtal om filmen ”Barn”

Mia Börjesson – socionom, coach, föreläsare, författare, Fredrik Sahlin – filmkritiker, kulturjournalist,  programledare Sveriges Television

Moderator: Sofia af Geijerstam – kommunikationschef, Sigtunastiftelsen

 

15.15 – 15.45 Fikapaus

 

15.45 -16.45 Möte med filmskapare
Fredrik Sahlin samtalar med regissören och manusförfattaren Lisa Langseth

 

17.00 – 19.00 Filmen ”Euphoria”  

https://www.sfanytime.com/sv/movie/euphoria
https://triart.se/streama/euphoria

Så anpassar Sigtunastiftelsen verksamheten efter gällande regler

Din trygghet är vår första prioritet och vi följer Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer med största noggrannhet. För att undvika smittspridning av covid-19 uppmanar vi även dig som gäst att endast besöka oss om du känner dig fullt frisk. Om du har några frågor eller funderingar inför ditt besök är du alltid välkommen att höra av dig. 08 592 589 00 eller info@sigtunastiftelsen.se

Hotell
Under rådande omständigheter har vi skärpt våra städrutiner i samtliga lokaler. Vi uppmanar våra gäster att hålla avstånd och vi har handsprit tillgänglig i alla gemensamma utrymmen.

Mer information om vårt hotell

Kontakt: 08 592 589 00 eller info@sigtunastiftelsen.se

Restaurang

Matsalen är möblerad med väl tilltagna avstånd mellan borden och vi välkomnar upp till 4 personer i varje sällskap. Under rådande omständigheter ber vi dig att alltid boka bord före ankomst så att vi kan välkomna er på bästa sätt.

Mer information om vår restaurang

Bordsbokning: 08 592 589 00 eller info@sigtunastiftelsen.se

Konferenser
Konferenser och kurser räknas som ”slutet sällskap” vilket gör att vi kan välkomna grupper på fler än 8 personer. Sigtunastiftelsen har många rymliga lokaler där vi anpassar möbleringen så gruppen ges möjlighet att hålla trygga avstånd till varandra. Vår största lokal Stora salen rymmer 50 personer med corona-anpassad möblering. Under måltider gäller alltid regeln för restaurang med max 4 personer vid varje bord.

Mer information om vår konferensverksamhet

Konferensbokning: bokningen@sigtunastiftelsen.se eller 08 592 589 19

Kulturevenemang
Bokningen av kulturevenemang stängd tillsvidare. Vi öppnar bokningen så snart vi får lättnader i restriktionerna för publika evenemang. För programändringar hänvisar vi till respektive evenemang i vårt kalendarium.

Till kalendariet

För frågor och ytterligare information kontakta program@sigtunastiftelsen.se eller ring
08 592 589 85 måndag – torsdag 9.00 – 14.00 eller fredag 9.00 – 12.00

Retreater
Bokningen till retreater är stängd tillsvidare. Vi öppnar så snart vi får lättnader i de restriktioner som gäller för allmänna sammankomster.

Mer information om våra retreater

För frågor och ytterligare information mejla program@sigtunastiftelsen.se eller ring
08 592 589 85 måndag – torsdag 9.00 – 14.00 eller fredag 9.00 – 12.00

Andakt och meditationer
Sigtunastiftelsen välkomnar upp till 8 personer till den lunchandakt som ges i kapellet vardagar 12.00 – 12.10. Vår morgonmeditation i Kryptan är stängd tillsvidare.

Bibliotek & arkiv
Biblioteket har begränsat sina öppettider till onsdagar 10.00 – 17.00
Arkivet har öppet enligt överenskommelse.

Mer information om bibliotek och arkiv

Kontakt till biblioteket: bibliotek@sigtunastiftelsen.se eller 08 592 589 06
Kontakt till arkivet: klipparkiv@sigtunastiftelsen.se eller 08 592 589 09

Greta – Inställt

Evenemanget är inställt.

I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet. Frågan hon ställer till vuxenvärlden är: Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Under två år har filmaren Nathan Grossman följt henne, från tiden som ensam demonstrant på Mynttorget tills hon spände blicken i världens ledare och frågade: ”How dare you?” Dokumentärfilmen om Greta Thunberg hade premiär på filmfestivalen i Venedig 2020.

Inledare: Nathan Grossman är 30 år och kommer från Stockholm. Han har arbetat med dokumentärer och tv-projekt som ”Köttets lustar” (2017), ”Zlatan – för Sverige i tiden” (2018) och ”Stieg Larsson: The man who played with fire” (2018). Med filmen om Greta Thunberg debuterar han som långfilmsregissör.

I samverkan med biograf Gröna ladan, Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden och Nya Omställning Sigtuna

Film

Välkommen till Sigtunastiftelsens filmkvällar, kvällar då du har möjlighet att se riktigt bra film som berör och då du dessutom ges möjligheten att ha ett gemensamt samtal efteråt med en särskilt inbjuden gäst. Några av våra filmkvällar sker i samverkan med biografen Gröna Ladan, en riktig härlig biomiljö med sköna biofåtöljer och högsta kvalitet på ljud och bild.