Spring Uje, spring

Bokningen till detta program öppnar så snart det är möjligt utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer för publika evenemang.

Uje Brandelius självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt? Uje Brandelius och hans familj spelar sig själva i en film som utspelar sig under ett par sommarveckor i stockholmsförorten Bredäng. Henrik Schyffert regidebuterar med varm komedi om att hantera livets mer oväntade vändningar.

Inledare: Uje Brandelius (f. 1971 i Sigtuna) är känd som frontfigur i popbandet Doktor Kosmos och släppte sin första soloskiva Spring, Uje, spring 2015. Istället för en traditionell turné gjorde Uje en uppmärksammad självbiografisk scenföreställning som och sattes upp på Södra Teatern, Dramaten och scener runt om i Sverige. Uje har bland annat arbetat journalist på Aftonbladet, pressekreterare för Vänsterpartiet, programledare i Sveriges Radio och barnboksförfattare.

I samverkan med biograf Gröna ladan

 

Greta

Bokningen till detta program öppnar så snart det är möjligt utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer för publika evenemang.

I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet. Frågan hon ställer till vuxenvärlden är: Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Under två år har filmaren Nathan Grossman följt henne, från tiden som ensam demonstrant på Mynttorget tills hon spände blicken i världens ledare och frågade: ”How dare you?” Dokumentärfilmen om Greta Thunberg hade premiär på filmfestivalen i Venedig 2020.

Inledare: Nathan Grossman är 30 år och kommer från Stockholm. Han har arbetat med dokumentärer och tv-projekt som ”Köttets lustar” (2017), ”Zlatan – för Sverige i tiden” (2018) och ”Stieg Larsson: The man who played with fire” (2018). Med filmen om Greta Thunberg debuterar han som långfilmsregissör.

I samverkan med biograf Gröna ladan, Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden och Nya Omställning Sigtuna

Film

Välkommen till Sigtunastiftelsens filmkvällar, kvällar då du har möjlighet att se riktigt bra film som berör och då du dessutom ges möjligheten att ha ett gemensamt samtal efteråt med en särskilt inbjuden gäst. Några av våra filmkvällar sker i samverkan med biografen Gröna Ladan, en riktig härlig biomiljö med sköna biofåtöljer och högsta kvalitet på ljud och bild.