Laddar Evenemang

Aquae profundum – Vattnets djup

Välkommen till Olaus Petri-kapellet på Sigtunastiftelsen där vi denna kväll får lyssna till Aquae profundum
– nio kompositioner av och med musikern och bildkonstnären Erik Jeor. Kompositionerna/sångerna består av tonsättningar av texter från kyrkolärare och mystiker från 200-300-talet som Augustinus, Origenes och Gregorius av Nazians, men även en text i samma anda av Gunnel Vallqvist.  Materialet släpps under hösten/vintern 2020 på ett album där bland andra Jennie Abrahamsson, Goran Kajfes, Per Texas Johansson och Andreaz Hedén medverkar.

Så här beskriver Erik Jeor själv Aquae profundum: ”Det började med att jag i slutet av 90-talet läste dessa texter av kyrkolärare och mystiker, översatta till svenska av Anders Frostenson. En värld av religiösa scener med enastående
precision och poesi öppnade sig. Var och en av dessa texter kallar oss till djup meditation och reflektion; ibland plågad, ibland lysande, ibland lyssnande. Texterna fick resonans i mig och jag tonsatte på ett personligt sätt med enkla melodier. Under tjugo år har sångerna och musiken växt fram. Kompositionerna präglas av spontanitet och känslomässigt engagemang med noggrann efterforskning. Sångerna är inte avsedda för stora katedraler eller offentlig ceremoni, utan för personlig meditation, i hörlurarna på bussen, i kapell och vardagsrum.”

Medverkande:
Erik Jeor, bildkonstnär och musiker född 1974, bor och arbetar i Stockholm. Han har en masterexamen i fri konst från Kungl. Konsthögskolan. Hans verk har visats såväl nationellt som internationellt, bland annat i Hongkong, Shanghai, New York. Han är även representerad i samlingar som bl a Moderna Museet och Malmö Konstmuseum och har utfört en offentlig utsmyckning för Karolinska Institutet.
Andreaz Hedén, keyboards, är frilansmusiker och kompositör som fritt rör sig mellan konstmusik och jazz och har tidigare samarbetat med bland andra Gösta Rundqvist och Jonatan Johansson.
Dessutom medverkar Johan Berthling, kontrabas, Johan Thurfjell, trummor och Linne Lundgren, klarinett.

Med hänsyn till gällande restriktioner för publika evenemang kan vi endast välkomna förbokade platser. Vänligen visa din biljett i entrén. Restaurangen öppen från 17.00. Boka gärna bord i förväg på [email protected] eller 08 592 589 85

Information

Datum:
5 december
Tid:
19:30
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsen, program
Manfred Björkquists Allé 4
Sigtuna, 19331 Sverige
Telefon:
08-592 589 85
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang