Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Frottage och några katter

Konstutställning med Kickie Högström

Kickie Högström började måla redan som barn då hon fick prova sin morfars akvarellfärger. Han satt ofta och målade vid sitt stora skrivbord i Åre och när Kickie hälsade på tittade hon andaktsfullt på.Ända sedan dess har Kickie utforskat akvarellfärgernas mysterium men även arbetat i andra material.
Frottage är en metod där en ytas struktur kalkeras av och framträder på ett papper med hjälp av kritor eller färger. Tekniken introducerades som bildkonst av Max Ernst. Kickie har med hjälp av denna metod undersökt olika ytor i Lövgrunds kapell i Gävlebukten. I Rosengårdssalen visas resultatet av detta arbete; en serie frottage utförda med hardpastellkrita på tunna japanska papper. Hon visar även några av sina mycket omtyckta kattbilder.
Kickie har haft lärare som George Suttner, Arne Isacsson, Enno Hallek och Curt Asker, som alla gjort djupa avtryck på hennes skapande. Under ett flertal år arbetade hon som universitetsadjunkt i bild på lärarutbildningen i Stockholm där hon främst undervisade om olika material, estetiska lärprocesser och färglära. Kickie har en fil.mag. i pedagogik och hennes uppsats behandlar olika aspekter av färg.
Under våren 2020 firar Kickie ett jubileum eftersom det då är 25 år sedan hennes första separatutställning.

Vernissage lördag  7 mars 13.00 – 17.00

Information

Börjar:
7 mars 13:00
Slutar:
13 april 17:00
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang