Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kulturhelg – Åkervinda & Agnes Lidbeck

Välkommen till vårens första kulturhelg på Sigtunastiftelsen då vi gästas av vokalgruppen Åkervinda och författaren Agnes Lidbeck. Njut av inspirerande kultur, härliga måltider och en unik atmosfär under en hel helg på Sigtunastiftelsen.

I paketet ingår kulturprogram, ankomstkaffe, fyrarätters middag, frukost, förmiddagskaffe och lunchbuffé samt övernattning.
Enkelrum 1 925 kr
Del i dubbelrum 1 725 kr

Mer om Åkervinda
Åkervinda är en prisbelönt vokalgrupp som har tagit emot hyllningar världen över för sitt unika sound och sin scennärvaro. 2014 släppte de sitt debutalbum ”Kära mor” och har sedan dess turnerat flitigt i Sverige, Danmark, USA och Kanada. 2019 blev Åkervinda nominerade till en Grammis för sitt andra album ”Förgänglighet” och syntes senare i Allsång på Skansen. Med rötter i jazzen har de även en varm plats i sina hjärtan för folkmusik. Gamla melodier får nya arrangemang där traditionella visor blandas med improvisation och djärv harmonik. Åkervinda tar lyssnaren till en värld, där skira stämmor möter täta klanger med en sårbarhet och en kvinnokraft som får nackhåren att resa sig. Åkervinda består av Iris Bergcrantz, Linda Bergström, Lise Kroner och Agnes Åhlund.

Mer om Agnes Lidbeck
Agnes Lidbeck slog igenom med romanen Finna sig 2017, ett resonemang kring och undersökande av kvinnoroller. Romanen möttes av lysande recensioner och blev en av det årets mest omtalade och omtyckta böcker. 2018 kom hennes andra bok Förlåten, där författaren fortsätter sitt utforskande av vad det är att vara kvinna i dag. Även den
mottogs väl av läsare och kritiker. Hennes senaste roman Gå förlorad från 2019 är den sista delen av denna löst sammanhållna trilogi. Den har kallats en ”existentiell skräckroman” och kan läsas som en studie i synd, vrede, avundsjuka och högmod. Under tjugo år får vi följa Anders: make, pappa och son. Ett äktenskap som utvecklas, en dotter som växer upp, en mor som åldras. I mitten står en man som betraktar skeendena, ibland lamslagen av skräck, ibland i ett tappert försök att hejda tiden. Möt Agnes Lidbeck i ett samtal med Dan-Erik Sahlberg, programchef på Sigtunastiftelsen.

Information

Börjar:
7 mars 15:00
Slutar:
8 mars 14:00
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang