Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kulturhelg Navarra & Maja Hagerman

Välkommen till kulturhelg på Sigtunastiftelsen, en helg där du får njuta av härlig musik, intressanta samtal och god mat i en unik atmosfär. Denna helg gästas vi av folkmusikgruppen Navarra och författaren och vetenskapsjournalisten Maja Hagerman.

Navarra
Fyra starka personligheter med mod, ärlighet, energi och en närhet i tilltalet. Navarra tar sats och ger folkmusiken en uppiggande vitamininjektion. Navarra har snabbt gjort sig ett namn inom svensk folk- och världsmusik tack vare sina hyllade liveframträdanden på festivalscener landet runt, och debutalbumet Nya Fönster har i pressen kallats ”ett av årets mest intressanta och innovativa album”. Gruppen har varit nominerade till Årets folkmusik på Manifestgalan och Årets nykomling på Folk- och Världsmusikgalan. Navarra består av: Arvid Kästel, Sofia Kunze, Erika Risinger och Carl-Johan Groth.

 

Maja Hagerman
Maja Hagerman, är författare, vetenskapsjournalist och outtröttlig folkbildare. Under många år har hon i radio, tv och tidningar berättat om nya rön inom humanistisk forskning, om allt från mentalitetshistoria till arkeologi. 2016 utkom hon med den Augustnominerade boken Käraste Herman: Rasbiologen Herman Lundborgs gåta. Dessförinnan kom den kritikerhyllade Försvunnen värld. Hennes debut I spåren av kungens män vann Augustpriset 1996. Hösten 2011 utsågs Maja Hagerman till hedersdoktor vid historisk-filosofiska fakulteten, Uppsala Universitet. Nu är Maja Hagerman aktuell med boken Trådarna i väven – På spaning bland minnen och kulturarv i Sverige, som är ett kulturhistoriskt resereportage, men också en reflekterande essä om historiens roll i vår samtid. Här i samtal med Dan-Erik Sahlberg.

Kulturhelgspaket

I kulturhelgspaketet ingår entré till konsert och författarmöte samt övernattning, eftermiddagskaffe, middag, frukost, förmiddagskaffe och lunch.
Del i dubbelrum 1650 kr
Enkelrum 1800 kr

Information

Börjar:
19 oktober, 2019 08:00
Slutar:
20 oktober, 2019 17:00
Pris:
SEK1650
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 00
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang