Laddar Evenemang

Climate Existence 2020

Är vi vid ljuset i slutet av tunneln?

Klimatförändringarna har blivit verklighet och innebär redan nu förödande konsekvenser för både människor och den mer-än-mänskliga världen. Det finns inte mycket tid eller utrymme kvar att hålla temperaturförändringarna på en relativt låg och säker nivå.
Men samtidigt engagerar sig de unga, utan att nödvändigtvis tala om hopp. Och medan vi funderar har redan många runt omkring i världen kämpat med effekterna av krisen under en lång tid. Vad skulle det betyda att vara vid tunneln i slutet av ljuset? Kanske kan en tunnel vara en flyktväg? Vad är det vi ser när våra ögon vänjer sig vid mörkret? Vilka existentiella frågor måste vi ställa och hur upphör vi med att springa från katastrof till katastrof, incident till incident?
För femte gången arrangerar CEMUS (Centrum för miljö och utvecklingsstudier vid Uppsala Universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet) och Sigtunastiftelsen Climate Existence tillsammans. Vi välkomnar alla för att mötas över gränserna för att tala om en av vår tids största utmaningar! Skicka gärna in bidrag eller läs mer på www.climateexistence.se

Information

Börjar:
14 maj 10:00
Slutar:
16 maj 16:00
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
http://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang