Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digital Resonans – Existentiella samtal i digitala rum

Under 2023-2024 anordnar Humanobservatorium offentliga aktiviteter på temat ”Det digitala bruset: samtalet och tystnaden som existentiell metod.” Den 17 januari kommer vi att fördjupa oss i frågan om ’digital resonans,’ och inbjuder till ett samtal om huruvida vi kan svara an på varandra och mötas i det digitala bruset.

Digitala mötesplatser erbjuder nya möjligheter för det existentiella samtalet. I en uppsjö av poddar utforskas numera de stora frågorna om liv, tro och mening, och via digitala plattformar kan vi få både terapi och delta i retreatverksamheter. Men når vi verkligen fram till varandra genom skärmar och öronsnäckor? Vad finns att vinna och vad går förlorat när det intima samtalet alltmer sker på distans? Och vad innebär det egentligen att mötas i den digitala tidsåldern? Evenemanget arrangeras av Humanobservatorium i samverkan med Sigtunastiftelsen. Värd för kvällen är Matilda Tudor.

18.00 Kvällens inleds av Amanda Lagerkvist och Matilda Tudor med en presentation av kvällens tema.
18 – 19 Kerstin Dillmar spelar in ett specialavsnitt av podden På spaning efter själen med gästerna Ullakarin Nyberg (psykiater och överläkare som har Mind-podden På liv och död), Annafia Trollbäck (präst och poddare för Präster med gäster) och Fredrik Livheim (psykolog och forsknings- och innehållsstrateg för www.29k.org, som är en ideell stiftelse som arbetar med digital självhjälp).
19.00 – 19:30 Vinbar och mingel i biblioteket.
19:30 – 20.00 Sammanfattande kommentarer. Samtalet leds av Amanda Lagerkvist och Matilda Tudor.

Mer om samverkansplattformen Humanobservatorium

Mer om Amanda Lagerkvists forskargrupp

 

 

Information

Datum:
17 januari
Tid:
18:00 - 20:00
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsens Bibliotek
Sigtunastiftelsen Bibliotek, Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen Evenemang
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
www.sigtunastiftelsen.se

Relaterade Evenemang