Laddar Evenemang

Ett vibrerande nu

Psalmen, samhället och samtalet

Att psalmer engagerar blev tydligt när Svenska kyrkan meddelade att man den 1 november 2021 öppnade en digital brevlåda för nya psalmförslag, detta som en del i revideringsarbetet av psalmboken. Det slogs upp stort i riksmedia så att många låtskrivare, författare och tonsättare började leta i lådorna efter bidrag och bland kulturdebattörer, kyrkobesökare och kyrkans medarbetare väcktes diskussionen om psalmernas betydelse för kyrka, samhälle, tro och liv.
För att stimulera denna process bjuder vi in till ett symposium den 20 – 21 maj 2022 där vi möts i en dialog mellan kreatörer och brukare kring psalmens vibrerande nu – månghundraåriga
texter som får ny betydelse när de sjungs tillsammans idag, nyskrivna texter som ger oss kontakt med livets eviga frågor. Vi samtalar om psalmernas användning, psalmen som litteratur, psalmernas historia och psalmen som tidsspegel.
Symposiet hålls på Sigtunastiftelsen, en plats och miljö där många av 1900-talets psalmer har blivit till och där samspelet mellan samhället, kyrkan och texten alltid stått i fokus.

Mer information: Information om program medverkande och anmälan kommer under våren. Vid förfrågningar vänligen kontakta Leif Nahnfeldt leif.nahnfeldt@gmail.com

I samverkan med Sveriges Kyrkosångsförbund, AF-Stiftelsen och Kyrkokansliet

För allas trygghet kommer vi att begära vaccinationsbevis med QR-kod och giltig legitimation av alla besökare i samband med ankomst.

Information

Börjar:
20 maj
Slutar:
21 maj
Adress:
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang