Laddar Evenemang

Existentiellt litteratursamtal – Frö

Shared reading i Sigtunastiftelsens bibliotek

Biblioteket bjuder in till existentiell och kontemplativ läsning och samtal i liten grupp – en form av mikrobokcirkel. Formen för träffarna är fritt inspirerad av så kallad shared reading, en metod för högläsning och gemensam reflektion. Var och en får tid och plats att reflektera och ställa frågor utifrån sina känslor, tankar och associationer. I mitten av samtalet tar vi en paus där det bjuds på smörgås och varm dryck. Alla är välkomna och texterna delas ut på plats. Inga förberedelser krävs och varje tillfälle är fristående.

Under våren rör vi oss i gränslandet mellan andlighet, natur, kultur och samhälle. Vad innebär det att vara människa idag och vilken är vår roll? I en värld där allt tycks gå fortare och fortare saktar vi ned och söker svar hos oss själva, med utgångspunkt i litteraturen. Vi läser utdrag ur texter på aktuella teman. Skönlitteratur, poesi och facktexter vävs samman med andlig litteratur, i ett försök att närma sig vår tids existentiella utmaningar från ett helhetsperspektiv.

Kvällens tema: Frö

Att så ett frö – att göra skillnad. I det till synes lilla fröet bor kunskap och kraft. Vid rätt tidpunkt, plats och med rätt näring kan fröet få spira och komma till sin fulla rätt. Vilka fröer sår jag hos mina medmänniskor?  Vad vattnar jag, vad låter jag gro hos mig själv och i min omgivning? Den som odlat vet att ibland går det enkelt och ibland krävs pyssel, extra omsorg och nya vägar. Med tålamod och tillit kan vi hålla ut, utan att i förväg se eller veta resultatet. Med en god gärning i taget kan vi vara den skillnad vi vill se i världen. Vi läser ekopoesi på svenska och engelska samt andra texter.

Information

Datum:
14 maj
Tid:
18:00 - 19:30
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsens Bibliotek
Sigtunastiftelsen Bibliotek, Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, 193 31 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang