Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kulturhelg 21- 22 oktober

Välkommen till höstens första kulturhelg på Sigtunastiftelsen, en helg där du får njuta av musik, författarsamtal, härliga måltider och en rofylld atmosfär.

Kulturhelgen inleds under lördagseftermiddagen med vernissage och konstnärssamtal med med Elvire Soyez. Senare på lördagskvällen bjuder Sarah Riedel på en galghumoristisk och bitterljuv musikalisk stund där hon tillsammans med musikerna Jonas Östholm, piano, och Viktor Skokic, bas, tolkar Kristina Lugns drastiska formuleringar och rakbladsvassa ironi.  Under söndagen möter du liberalen, humanisten och feministen Annie Lööf i ett samtal om hennes nya självbiografi Också Annie

I paketet ingår övernattning kulturprogram, eftermiddagskaffe, trerättersmiddag, frukost, förmiddagskaffe och lunch.

Del i dubbelrum: 2295 kr
Enkelrum: 2495 kr

LUGN OCH RIEDEL – Sarah Riedel sjunger Kristina Lugn

En galghumoristisk och bitterljuv musikalisk stund där Sarah Riedel sjunger Kristina Lugns poesi. Med skärpa och värme tolkar Sarah Riedel, tillsammans med musikerna Jonas Östholm, piano, och Viktor Skokic, bas, Kristina Lugns drastiska formuleringar och rakbladsvassa ironi. Död, ensamhet och längtan är några av de teman som möter publiken – allt i ett intimt musikaliskt format med närvaro, nerv och sväng. Sarah Riedel upptäckte Kristina Lugns dramatik och lyrik som tonåring och fick genom projektet Hemligheter på vägen (2009) möjligheten att sjunga några av hennes texter, då i tonsättningar av Georg Riedel. Med Kristinas godkännande mynnade snart arbetet ut i en hel föreställning på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, samt en hyllad skiva (2016) som bland annat belönades med Manifest-priset.

”Sarah Riedel är lika rak och tydlig som hon är känslig och musikalisk. Hon sjunger strofen ”Det är ett sorgearbete att leva” på ett sätt som tvingar mig att verkligen känna efter själv. Rekommenderas alltså.” Johannes Cornell, Dagens Nyheter

 

Mer om Annie Lööf

I februari avgick Annie Lööf som partiledare för Centerpartiet efter 12 år på posten. Som liberal, feminist och humanist har hon tagit strid för grundläggande värderingar och mött såväl hyllningar och djup respekt som hot, hat och mordplaner. Nu har hon kommit ut med självbiografin Också Annie, skriven tillsammans med författaren Caroline Banker, som tar läsaren bakom kulisserna i svensk politik.

”Jag har varit politiker i sexton år, hela mitt vuxna liv. Mycket har hänt och det har varit en omvälvande tid, både i Sverige, världen och för mig personligen. Nu känner jag mig redo att berätta om det som legat bakom rubrikerna, under ytan. Att få dela mina tankar och reflektioner som politiker, mamma och medmänniska. Förhoppningsvis kan jag inspirera och få andra att känna kraften att gå den där extra milen för det man tror på.” Annie Lööf ur bokens förord.

Vid sidan av alla tuffa förhandlingar, publika sammanhang och svåra beslut händer livet. Där står också Annie – i tvivel, oro, prövningar och tacksamhet över att ens ha klarat sig. Har det varit värt det? Möt Annie Lööf i ett samtal med Sigtunastiftelsens direktor Helle Klein.

Mer om Elvire Soyez

“Mitt bortom är jordiskt. Det är inte ett förlorat paradis utan snarare en grön poesi, denna värld som vi ständigt upplever. För den som lyssnar uppmärksamt, ger världen sin sång åter som ett eko.” Med sin konst utforskar Elvire Soyez människans tillstånd som gränsvarelse mellan yttre och inre världar, mellan himmel och jord. Där finns ingen strikt skiljelinje. I stället är gränsen porös och genomsläpplig, och det är just detta som intresserar Soyez. Tidigare i år blev hon tilldelad Axel Theofron Sandbergs Akvarellpris “för upprättandet av en poetisk motståndsficka i en tid av råhet och förfulning.” Genom konsten, och med fantasins kraft, strävar hon bortom det synligas gräns. På Sigtunastiftelsen kommer Elvire Soyez att visa keramik, skulptur och broderi, med inspiration från bland annat trädgårdskonsten och religiösa artefakter.

Elvire Soyez (f. 1980) är en fransk konstnär baserad i Stockholm. Hon är utbildad vid Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris samt vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Soyez arbeten har tidigare visats på bland andra Skulpturens hus och Angelika Knäpper Gallery i Stockholm, samt Espace Paul Ricard, Immix och Biennale de Vallauris i Frankrike. Hennes verk finns representerade i ett antal privata och offentliga samlingar, såsom Statens konstråd och Stockholm konst.

Information

Börjar:
21 oktober, 2023 14:00
Slutar:
22 oktober, 2023 13:30
Pris:
SEK2295
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen Evenemang
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
www.sigtunastiftelsen.se

Relaterade Evenemang