Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Möt världens fredsbyggande ledare

Seminarium med Seeds of Peace

Välkommen till en eftermiddag av fredsbyggande konflikttransformation. Tillsammans med 16 initiativtagare, som driver fredsbyggande verksamheter i konfliktdrabbade samhällen världen över, har vi möjlighet att lära oss mer om konflikttransformationen från dem som praktiserar det i realiteten.
Eftermiddagen inleds med ett seminarium om teknologins roll i framtidens konflikthantering där Uppsala Universitet berättar mer om sitt allmäntillgängliga dataprogram UCDP samt samt deras nya projekt ViEWS, som genom realtidsdata kan förutspå nästa våldshandling i pågående konflikter.
Efter föreläsningen kommer initiativtagarna själva att dela med sig av högaktuella och inspirerande berättelser från deras fredsbyggande verksamheter. Seminariet avslutas med med fika och mingel där vi får möjlighet att ställa frågor och diskutera konflikttransformation.
Seminariet är en del av det årslånga stödprogrammet GATHER Fellowship som organiseras av Seeds of Peace och SE Forum. Förra året kom deltagarna från Palestina, Israel, Pakistan och Cypern m.m

Vill du ha mer tid att samtala med initiativtagarna? Boka lunch och gör dem sällskap vid deras bord. 12.30 – 13.30.

Seminariet är på engelska

I samarbete med Seeds of Peace, SE Forum, Uppsala Universitet och Pax et Bellum.

Information

Datum:
7 april, 2019
Tid:
13:30 - 16:30
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang