Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Våldsmotstånd och fredslängtan – Kan tro och handling förändra världen?

Digitalt evenemang

Länk till seminariet kommer att skickas till dig som föranmäler dig till detta evenemang!

Kristna Fredsrörelsen och Sigtunastiftelsen bjuder in till en digital mötes[1]plats kring om och hur tro och övertygelse kan förändra världen. Vi kommer att få lyssna på de som gått före, de som med risk för sitt liv jobbar med mänskliga rättigheter och fredsbyggande, de vars drivkraft är Gudstro och en övertygelse om att pacifism är den enda vägen mot fred och att våld aldrig får brukas. Vi försöker också nå bortom tvärsäker polemik och enkla svar.

9.00 – 10.00 Fred med jorden – Klimatförändringar, hotade ekosystem och människans plats på jorden.

Vad kan fredsrörelsen och kyrkorna lära av urfolkens syn på samspelet med naturen? Hur kan vi sluta misshandla vår livsmiljö och skapa fred med jorden?
Webbsänt. Svenska. Medverkande: Ingrid Inga, ordförande samiska rådet i Svenska kyrkan, Karin Wiborn, kyrkoledare Equmeniakyrkan, Peter Halldorf, författare, pastor, m.fl.

13.00 – 14.00 Fred utan vapen
Hur kan vi bygga mänsklig/kollektiv/ gemensam säkerhet utan militär upprustning och fler poliser? Vilken roll kan trosbaserat fredsarbete spela?
Webbsänt. Svenska. Medverkande: Fredrika Gårdfeldt, präst, aktiv i Svenska präster och pastorer mot kärnvapen Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare Kristna Freds, Peter Weiderud, UD, m.fl.

I samverkan med Kristna Fredsrörelsen

 

Information

Datum:
17 september, 2021
Tid:
09:00 - 14:00
Pris:
Gratis
Adress:
Digitalt evenemang
Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 85
E-post:
program@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang