Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Erik Jeor – Canticum

I den svit som visas på Sigtunastiftelsen har Erik Jeor låtit sig ledas av tystnaden, mot ett lyssnande måleri. Från pandemiårens promenader i Stockholms naturområden har ett landskapsmåleri med nya klanger vuxit fram. Här möter konstnären de nordiska årstidernas tuktning och befrielse – subtila ljud av is, vatten och fauna. Målningarna har förmågan att ‘spela in’ sin omgivning och återge deras ljud och tystnad. I verken blir tystnaden mer än avsaknad av ljud. “Hörs det ett eko från naturen? Urskiljs ändå inte en glädje i klangen?”

Färgen är vital i den känsliga processen av droppande och penseldrag. Den är inte enbart ett redskap i konstnärens hand, utan tillåts röra sig fritt och bilda former över pappret. Motivet är himmel och jord. Det finns en avsikt att förflytta sig mellan platser och tillstånd. Arbetet utforskar inte bara vår relation till naturen, utan även till tron. I Erik Jeors måleri finns en önskan att rikta sig mot Gud och ta emot, vandrande i naturen och i måleriakten. Landskapen fångar vår tids melankoli, samtidigt som målningarna vittnar om en bärande och evig skönhet. Ur tystnaden framträder tonerna av en ny sång.

Erik Jeor (f. 1974) är konstnär och musiker verksam i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm samt Ecole Nationale Supérieur des Beaux-Arts i Paris. Erik Jeor har tidigare varit aktuell med utställningar på bl. a. Saskia Neuman Gallery i Stockholm, Allegra La Viola i New York, Galerie Ora Ora, Hong Kong samt Galleri Benoni i Köpenhamn. Hans verk finns representerade i en rad samlingar, däribland Moderna Museet.

Välkommen på vernissage lördag 27 april kl. 14 – 16

Konstnärssamtal kl. 14.30 i Kapellet.

Utställningen pågår fram till den 31 maj 2024

 

Vernissage lördag 27 april kl 14 – 16

Konstnärssamtal kl 14.30

Vernissage lördag 27 april kl 14 – 16
Konstnärssamtal kl 14.30

Information

Börjar:
27 april 14:00
Slutar:
31 maj 17:00
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 00

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang