Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ellas Kapell feat. Karl Olandersson & Ulrika Knutson – Fullbokat

Kulturhelg på Sigtunastiftelsen 17 - 18 oktober

Välkommen till höstens första kulturhelg på Sigtunastiftelsen. Denna helg gästas vi av jazzkvartetten Ellas Kapell och författaren och journalisten Ulrika Knutson, högaktuell med sin bok om Elin Wägner. Njut av en hel helg på Sigtunastiftelsen, med skön musik, spännande samtal, utsökta måltider och unik atmosfär.

Helgens erbjudanden

Kulturhelgspaket
I detta erbjudande ingår entréer till konsert och författarmöte, ankomstkaffe, fyrarätters middag, frukost, förmiddagskaffe, lunch och boende.

Del i dubbelrum: 1725 kr
Enkelrum: 1925 kr
Boka kulturhelgspaket

Konsert med Ellas Kapell feat. Karl Olandersson lördag 17 oktober 20.30
Entré till konsert 150 kr
Konsert & middag 595 kr
Boka konsertbiljett eller konsert med middag

Författarmöte med Ulrika Knutson söndag 18 oktober 11.00
Entré till författarmöte 75 kr
Författarmöte & lunch 245 kr
Boka författarmöte eller författarmöte med lunch

Med anledning gällande restriktioner för publika evenemang är antalet deltagare begränsat till 50 personer. 

Ellas Kapell feat. Karl Olandersson
Ellas Kapell är ett projekt som började i en gemensam kärlek för Ella Fitzgerald men har sedan dess fått växa och formas av de fyra musikerna. Repertoaren innehåller välkända kompositioner paketerade i egna, moderna arrangemang. Vissa av låtarna får vara enkla, bäras av skörheten i text och harmonik, medan andra tar ut svängarna och ger rum för ekvilibristiska utflykter. Hur förändras innebörden av Body And Soul när den präglas av djup besatthet? Hur låter egentligen All Of Me när den kommer ur ett brustet hjärta? Hösten 2019 släppte gruppen Ellas Kapell sin hyllade debutskiva Longing.
Ellas Kapell består av Lovisa Jennervall, sång, Manne Skafvenstedt, piano, Anders Langørgen, kontrabas och Edvin Fridolfsson, trummor. Den här kvällen medverkar också trumpetaren Karl Olandersson som gästsolist.

Ulrika Knutson
1920-30-talet innebar feminismens genombrott. Aldrig har idédebatten varit livligare än då, aldrig har manssamhället utmanats med större skärpa. I centrum fanns kvinnorna på Medborgarskolan vid Fogelstad och tidningen Tidevarvet. De var författare, journalister, pedagoger och politiker. De var sökare på alla plan, politiskt, religiöst, och privat. De var djärva, roliga och inspirerande, på samma gång nyktra realister och högspända idealister. De tänjde politikens gränser, och sina egna. Om denna krets begåvade kvinnor skrev Ulrika Knutson i den kritikerrosade boken Kvinnor på gränsen till genombrott (2004). Nu återkommer Ulrika Knutson med ett porträtt av en av dessa kvinnor, författaren och civilisationskritikern Elin Wägner. Den besvärliga Elin Wägner tar fasta på hennes mer okända sidor och är ett modernt porträtt som berör högaktuella ämnen som sexuella trakasserier och miljöförstöring. Man kan inte låta bli att undra vad Elin Wägner hade tyckt om metoo-uppropet och Greta Thunbergs miljöaktivism? Ulrika Knutson är journalist och kulturskribent, bland annat i Veckans affärer och Expressen. Hon är också en välkänd radioröst i kulturradion och i Godmorgon, världen!

 

Information

Börjar:
17 oktober, 2020 15:00
Slutar:
18 oktober, 2020 13:30
Pris:
SEK1725
Adress:
Sigtunastiftelsen, program
Manfred Björkquists Allé 4
Sigtuna, 19331 Sverige
Telefon:
08-592 589 85
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang