Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lars Lengquist

Under oss - Akvarell

Mörkt blågröna maneter och bläckfiskar som uppgivna leviterar i djupen eller vilar ensamma på havsbotten. I Lars Lengquists målningar är havsdjuren både identifikation och närmast en politisk reflektion över hyperindividualismens framfart med oss människor och våra känsliga psyken. Något som inte blivit mindre aktuellt i och med årets Coronapandemi.

”Jag har i stunder av sorg, vemod och viss förtvivlan identifierat mig med maneter. Jag simmar lite upp, lite ner. Hoppas att jag inte blir uppsköljd på en strand. Och rätt var det är, så har jag bränt någon med det där trasslet av tentakler som bara hänger och slänger där under jaget. Men jag överlever. Det mesta. Det var när jag fann den här djupt blågröna färgen som idén med havsdjuren kom till mig. Det var bara den varianten av ryska akvarellfärger från St. Petersburg, och det är just den turkosa nyansen som bjuder på samma vackra men nästan skrämmande undervattensdjup. Färgen måste upplevas i verkligheten.”

Lars Lengquist är en mångfacetterad konstnär som växlar uttryck genom måleri, fotografi och musik. Han arbetar även konceptuellt och är en del av konstnärsduon Diagram. Lars Lengqvist bor och verkar i Stockholm och visar på Sigtunastiftelsen en serie akvareller med undervattensdjur.

Vernissage lördag 17 oktober 13.00 i Rosengårdssalen

Information

Börjar:
17 oktober, 2020 13:00
Slutar:
15 november, 2020 17:00
Pris:
Gratis
Adress:
Sigtunastiftelsen, program
Manfred Björkquists Allé 4
Sigtuna, 19331 Sverige
Telefon:
08-592 589 85
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Arrangör

Sigtunastiftelsen
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang