Laddar Evenemang

Weekendpaket kulturhelg 26 – 27 april

Börja helgen på Sigtunastiftelsen! Vi inleder med middag och konsert på fredag kväll, fortsätter med författarmöte lördag förmiddag och avslutar dagen med vernissage, konstnärssamtal och Afternoon Tea.

Vi inleder helgen med en konsert med Lisa Nilsson & Mattias Torell. Under lördagens författarsamtal möter du Daniel Boyacioglu.  Helgen avslutas med vernissage och konstnärssamtal med Erik Jeor.

I kulturhelgspaketet ingår biljetter till helgens kulturprogram, trerätters middag, frukost, lunch och Afternoon Tea. 

Del i dubbel 2495kr. Boka tidigt-rabatt 2390 kr ( Gäller till och med 31/1)
Enkel 2745 kr. Boka tidigt-rabatt 2640 kr. ( Gäller till och med 31/1) 

BOKA HÄR

Konsert Lisa Nilsson & Mattias Torell
Fredag 26 april 20.00
Sångerskan Lisa Nilsson och gitarristen Mattias Torell bjuder på en intim afton med sväng! Duon har skrivit flera av Lisas låtar ihop och berättandet och spelglädjen står i centrum när de framträder tillsammans. De har spelat in skivor och turnerat i ett otal sammanhang sedan 1992. Dagsformen sätter agendan när låtlistan ska väljas. Det landar i en blandning av hits genom tiderna, personliga favoriter ur den svenska eller brasilianska visskatten, och en och annan smäktande evergreen, varvat med Lisas numera berömda mellansnack och monologer.

 

Författarmöte DanielBoyacioglu
Lördag 27 april 11.00

Daniel Boyacioglu är multiartist, både poet, estradör, skådespelare och dramatiker. Han har skrivit sju diktsamlingar, vunnit Poetry-slam SM två gånger och kom 2023 med sin nya diktsamling Daniels bok. Som estradör och skådespelare har han turnerat med Riksteatern och bl.a. spelat i I väntan på Godot på Dramaten. Han har också gjort radioteateruppsättningar, skrivit librettot till operan Triumf och tragedi för Kungliga Operan samt gjort sex musikalbum. Hans debut-CD, The very best, kan enklast beskrivas som en funkig poesiuppläsning. Här backas han upp av multimusikern Daniel Bingert och dennes jazziga hiphopgroove och har även samarbetat med jazzmusiker. Han sitter i Läsfrämjarinstitutets styrelse och fungerar ofta som inspiratör för barn och vuxna kring läsning och poesi. Daniel Boyacioglu har Cornelis Vreeswijk som en viktig förebild i sitt litterära arbete.

Vernissage & konstnärssamtal Erik Jeor
Lördag 27 april 14.00 – 16.00

Mötet med det heliga är återkommande i Erik Jeors konstnärskap. År 2021 utgavs albumet Aquae Profundum med tonsättningar av texter och böner som skrivits av kyrkofäder. Kan motiv ur den sakrala bildkonsten användas på liknande vis som kyrkofädernas texter, och bli till förlagor för samtida måleri? Det vill Erik Jeor utforska inför sin kommande utställning på Sigtunastiftelsen, med bilder av Jungfru Maria, Guds moder, som utgångspunkt.

Inspirationen till utställningen går tillbaka till då Erik Jeor bodde tillsammans med sin familj i Paris, bredvid kyrkan Eglise Saint-Gervais-Saint-Protais. Där samlas munkar och nunnor fem gånger om dagen för att be och sjunga tillsammans med stadens invånare. Med en nyfödd dotter i famnen gick Erik Jeor ofta dit och lyssnade, vandrade runt i katedralens ”kropp”: bålen, huvudet, armarna och benen. Det verkade som att dessa promenader ökade mottagligheten för att måla mer figurativt än vad han hade gjort tidigare. Denna rörelse mot det figurativa är något han undersöker vidare i sina bilder av Maria.

Erik Jeor (f. 1974) är konstnär och musiker verksam i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm samt Ecole Nationale Supérieur des Beaux-Arts i Paris. Erik Jeor har tidigare varit aktuell med utställningar på bland andra Saskia Neuman Gallery och Konstnärshuset i Stockholm, Galleri Benoni i Köpenhamn samt Galerie Ora Ora, Hong Kong. Hans verk finns representerade i en rad samlingar, däribland Moderna Museet, Malmö Konstmuseum samt Sveriges Allmänna Konstförening.

Information

Börjar:
26 april 15:00
Slutar:
27 april 17:00
Pris:
SEK2390
Adress:
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4
Sigtuna, Sigtuna 193 22 Sverige
Telefon:
08 592 589 85

Arrangör

Sigtunastiftelsen hotell
Telefon:
08 592 589 00
E-post:
info@sigtunastiftelsen.se
Webbplats:
https://sigtunastiftelsen.se/

Relaterade Evenemang