Anna Gréta Sigurdadottir

Anna Gréta Sigurdardóttir är född och uppvuxen på Island, men bosatt i Stockholm sedan 2014 där hon studerade vid Kungliga Musikhögskolan. Hon har på senare år anlitats som pianist i en mängd olika projekt och skivinspelningar, och har samarbetat med framstående jazzartister som Max Schultz, Joakim Milder, Magnus Lindgren, Susanna Risberg och Bobo Stenson. Hon har vidare medverkat i en rad storbandsproduktioner med bland annat Norrbotten Big Band och Elaria Orchestra samt Ebbot Lundberg & New Places Orchestra. Hon har även turnerat internationellt.

På sitt kritikerhyllade debutalbum Nightjar in a Northern Sky, utgivet på den ansedda tyska jazzlabeln ACT, har Anna Gréta Sigurdardóttir skapat en unik mix av personlig värme och smakfull elegans. Titeln är en metafor för de skandinaviska vidderna med sin stillhet och den nära relationen mellan människa och natur.
Anna Gréta Sigurdardóttir har fått en mängd priser och prisnomineringar både i Sverige och Island. Hon tilldelades Monica Zetterlund-stipendiet 2019 och var nominerad till Jazzkatten samma år. 2020 framträdde hon vid Nobelceremonin. Hon är i dag en av Skandinaviens mest uppmärksammade unga jazzmusiker. Denna konsert Nightjar in a Northern Sky blir på duo (inte på trio som tidigare annonserats) med Anna-Gréta Sigurdardóttir, piano och sång, och Sigurður Flosason, saxofon. Sigurður Flosason är en av Islands ledande jazzmusiker, pedagog och kompositör, som bland annat vunnit Islands musikpris sex gånger, varit nominerad till Nordiska Rådets musikpris två gånger och turnerat över världen (tillika Anna-Grétas pappa).

22 oktober 2022