Nyhetsarkiv

Nytt samarbete mellan Sigtunastiftelsen och Båthuset Krog & Bar
17 januari, 2022

Sigtunastiftelsen och Båthuset Krog & Bar har inlett ett nytt samarbete kring Sigtunastiftelsens restaurangverksamhet. Under våren kommer Båthuset Krog & Bar i Sigtuna att driva köket på Sigtunastiftelsen under kvällstid.

Sigtunastiftelsen söker ny hotell- och konferenschef
18 mars, 2019

Sigtunastiftelsen är en unik plats som sedan 1917 bedriver en mångfacetterad verksamhet. Vi söker nu dig som vill driva och utveckla vår hotell- och konferensverksamhet. Som Hotell- och konferenschef har du både det övergripande och det operativa ansvaret för Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens, du är en del av Sigtunastiftelsens ledningsgrupp och rapporterar direkt till Sigtunastiftelsens direktor/vd.

Vårens program 2019
7 januari, 2019

Ett helt nytt år ligger framför oss och med det också ett nytt terminsprogram för Sigtunastiftelsen. Våren 2019 bjuder på både konstutställningar, konserter, författarmöten och föreläsningar med flera välkända namn bland de medverkande. Först ut är Maja Långbacka och Matilda Bådagård som bjuder på en gratiskonsert i biblioteket den 18 januari. Varmt välkomna hit under 2019!

 

Sigtunastiftelsen diplomeras för ekologisk mat
15 november, 2018

Sigtunastiftelsen har belönats med diplom i Ekoutmaningen 2018 för sin satsning på ekologisk mat. Hela 42 procent av den mat som serveras på Sigtunastiftelsen är idag ekologisk.
– Det är särskilt glädjande med tanke på den medvetna satsning vi gör på att utveckla just detta, säger Sara Klingberg, hotell och konferenschef på Sigtunastiftelsen.

 

Besöksnäringen i Sigtuna ska minska på plasten
12 november, 2018

Nätverket Hållbar destination, bestående av hotell i Sigtuna, har beslutat att tillsammans drastiskt minska klimatavtrycket från plastanvändning. Målet är att 2020 vara en plastfri destination. Under en vecka i november kommer Sigtunastiftelsen hotell & konferens att väga och inventera de engångsplastprodukter som används i verksamheten som ett första steg mot att reducera plastanvändningen.

Ungas psykiska ohälsa i fokus under konferens på Sigtunastiftelsen
9 november, 2018

Tisdagen den 13 november arrangerar Sigtunastiftelsen och Betaniastiftelsen en heldagskonferens om ungas psykiska ohälsa där både psykologer, suicidforskare och pedagoger medverkar. Intresset för konferensen är stort med över 100 deltagare.
– Det visar hur angeläget och aktuellt detta tema är . Hur kan det i ett land där så mycket är tillrättalagt och välfungerande finnas så mycket oro och ångest bland unga människor? Frågan finns och vi letar efter svaren, säger Lars Björklund, kaplan på Sigtunastiftelsen.

 

Ekumeniskt möte samlar 12 kristna kyrkor på Sigtunastiftelsen
1 november, 2018

Mellan den 6 och 9 november samlas 40 biskopar från 12  kristna kyrkor på Sigtunastiftelsen i Sigtuna. Mötet arrangeras av  Focolarerörelsen och det är första gången som deras sammankomst sker i Sverige. Från Sverige deltar bland annat ärkebiskop Antje Jackelén, kardinal Anders Arborelius,  biskop Åke Bonnier och Sigtunastiftelsens direktor Alf Linderman.

Maria Küchen tilldelas Bibelpriset
26 oktober, 2018

Svenska Bibelsällskapets bibelpris går i år till författaren Maria Küchen. Priset, som delas ut i samverkan med Sigtunastiftelsen, går årligen till en person ”verksam inom kultur, forskning, samhällsdebatt eller andaktsliv, som i sin gärning bidragit till att göra Bibeln känd och använd”.

Återblick från Climate Existence 2018
20 oktober, 2018

I maj 2018 arrangerade Sigtunastiftelsen och CEMUS, Centrum för miljöutvecklingsstudier, för fjärde gången konferensen Climate Existence. Se filmen som gjordes i samband med konferensen.

Se Sigtunastiftelsens författarsamtal från bokmässan
15 oktober, 2018

Sigtunastiftelsen var precis som tidigare år medarrangör till flera författarsamtal och seminarier under bokmässan i Göteborg. Vi har samlat alla de samtal som Sigtunastiftelsen var delaktiga i så att du kan ta del av dem i efterhand, både de samtal du missade och de du gärna vill höra igen.

 

Nytt vistelsestipendium på Sigtunastiftelsen
28 augusti, 2018

Tillsammans med Mäster Eckhartsällskapet har Sigtunastiftelsen instiftat ett nytt vistelsestipendium för studier i teologisk och religionsdialogisk fördjupning genom studier i mystik och kontemplativ praxis.

Möt Sigtunastiftelsen under bokmässan i Göteborg
26 augusti, 2018

27 – 30 september är det återigen dags för Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. Sigtunastiftelsen är precis som tidigare år på plats och medverkar med både författarmöten och seminarier.